Министърът на туризма Христо Проданов е освободил вчера трима ключови

...
Министърът на туризма Христо Проданов е освободил вчера трима ключови
Коментари Харесай

Трус в Министерството на туризма

Министърът на туризма Христо Проданов е освободил през вчерашния ден трима основни шефове на дирекции – на „ Управление на морските плажове “ Екатерина Дацова, на „ Програми и планове в туризма “ Веселин Джелатов и на „ Административно-правно обслужване и човешки запаси “ Ивелин Славов, заяви профилираният уебсайт за туризъм TravelNews като се базира на свои източници от ведомството.

Те са уволнени без предупреждения и без компенсации с влизането в действие на новия организационен устав. От министерството публично потвърдиха информацията.

Това са първите съществени рокади по върха на институцията, като фрагментите са още от времето на ГЕРБ и някогашния министър на туризма Николина Ангелкова. Преди време министър Проданов освободи Светлана Големанова от поста шеф на дирекция „ Международно съдействие и вложения в региона на туризма “.

През предходната седмица той уволни още 16 чиновници с влизането в действие на новия организационен устав на ведомството, в което работят още към 120 индивида. Туристическият бизнес от дълго време чака промени, които да доведат до по-доброто ръководство на бранша и усилването на рекламата на България на непознатите пазари.

От сектора само възразяват против освобождението на шефа за стратегиите и плановете Веселин Джелатов, който избута всичките помощи за туризма по време на пандемията. Той движеше и програмата за изплащането на средствата на хотелиерите, които са настанили украински бежанци.

Другият към този момент някогашен шеф Ивелин Славов отговаряше за публичните поръчки, административната активност и човешките запаси. Той не се употребил с доверието на министър Проданов. Въпреки това остава на по-ниска позиция и заплата във ведомството.

Друга чакана от дълго време смяна от туристическия бизнес и ръководещата коалиция беше промяната на шефа на дирекция „ Управление на морските плажове “ Екатерина Дацова, която към този момент е реалност.

В новия организационен устав е заложена промяна в дирекцията. Контролът в туризма отива в нова дирекция " Контролна и инспекционна активност " с 12 чиновници. Към нея ще бъде и контролът на концесионната активност. " Концесиониране, наемна и регулаторна активност “ остава в обособена дирекция със 17 чиновници. До момента двете действия бяха в една обща дирекция - „ Управление на морските плажове “, която обединяваше провеждането на процедурите за концесии и отдаване на плажовете чартърен, и в същото време ги контролираше.

Министърът на туризма Христо Проданов в този момент отделя контрола да бъде самостоятелен, с цел да не бъде реализиран от едни и същи хора, които организират процедурите за избор на концесионери. Екатерина Дацова беше шеф на концесиите на плажове от времето на някогашния министър на туризма Николина Ангелкова.

Служебният министър Стела Балтова даде обещание при започване на първото служебно държавно управление, че ще направи инспекция на раздадените плажове на мутрите от Николина Ангелкова. Такава действително не беше осъществена и не бяха оповестени резултати, написа TravelNews.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР