Министърът на туризма д-р Илин Димитров ще участва в ХVII

...
Министърът на туризма д-р Илин Димитров ще участва в ХVII
Коментари Харесай

Министърът на туризма Илин Димитров участва на ХVII Световна среща на българските медии в Израел

Министърът на туризма доктор Илин Димитров ще взе участие в ХVII Световна среща на българските медии, осведоми пресцентърът на министерството. 

Тя ще се състои от 1 до 3 ноември в Йерусалим и Тел Авив, в навечерието на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи.

Тази година тематиката на международната среща на българските медии по света е " Медии и избавление “. Във форума ще вземат участие представители на повече от 20 български медии в чужбина.

Срещата ще стартира в Деня на националните будители с молитва на Божи гроб. На идващия ден приветствия към участниците ще насочат вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, министърът на туризма доктор Илин Димитров, министърът на културата в служебното държавно управление Велислав Минеков, посланикът на България в Тел Авив Румяна Бъчварова и ръководителят на Делегацията на Европейския съюз в Държавата Израел Димитър Цанчев.

Програмата на форума включва три панела, два от които в Йерусалим на 2 ноември и един - в Тел Авив на идващия ден.

Модератор на първия панел на тематика " Медии и избавление на индивида " е Георги Лозанов, специалист по медии и публицистика. Във фокуса на полемиката ще бъдат безконечните полезности в медиите. В нея ще вземат участие Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, ръководителят на Централния израилтянски нравствен съвет Максим Делчев, някогашният министър на външните работи и специфичен координатор на Организация на обединените нации за Близкоизточния кротичък развой Николай Младенов.

Домакин на втория панел " Медии и спасението им в света на интернет " е израелската осведомителна организация - Tazpit Press Service (ТПС). В рамките на полемиката изпълнителният шеф на ТПС Амоц Еял ще изнесе лекция " Израел в интернационалните медии ".

Третият панел е на тематика " Медиите и спасението на българските евреи ". Модератор ще е Михайлина Павлова - основен редактор на вестник " Еврейски новини ". В полемиката се планува да вземат участие историкът проф. Михаел Бар-Зоар, Ели Анави - ръководител на районната организация на евреите “Шалом " в София и заместник-председател на Организацията на евреите в България " Шалом “, Виктор Меламед - шеф на българския офис на Американския еврейски комитет, доцент Иво Инджов от Великотърновския университет " Св.св. Кирил и Методий " - създател на проучването " Контролираният щемпел в България и " еврейският въпрос " (1940-1944) ".

В рамките на 17-ата Световна среща на българските медии в Йерусалим е планувано посещаване на Световния център за възпоменание на Холокоста " Яд Вашем ". Мемориалният комплекс е основан със закон, признат от Кнесета (парламента) на Държавата Израел на 19 август 1953 година, с цел да се отдаде респект на близо шестте милиона евреи, убити по време на Втората международна война (1939-1945).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР