Министърът на туризма д-р Илин Димитров проведе работна среща с

...
Министърът на туризма д-р Илин Димитров проведе работна среща с
Коментари Харесай

Министър Илин Димитров се срещна с БХРА

Министърът на туризма доктор Илин Димитров организира работна среща с управлението на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, с цел да разясняват настоящи тематики и въпроси, както и подхванатите дейности на Министерството на туризма по основни политики. В срещата се включиха ръководителят на организацията Георги Щерев и заместник-председателите Бранимир Миланов, Атанас Димитров, Малин Бистрин, Веселин Налбантов, Еньо Енев и Тодор Янакиев – член на УС на БХРА.

Във връзка с бежанците от Украйна и предстоящите заплащания към хотелиерите, настанили украински жители, министър Димитров прикани хотелиерския отрасъл за успокоение и увери, че всички безспорни средства ще бъдат обработени от Министерството на туризма и управлявани до края на месеца. Периодите по заплащанията обгръщат месеците от март до септември, в това число. Той подсети, че процедурата по самото заплащане изисква и техническо време, само че даденото при започване на мандата заричане за незабавни ограничения по разрешаване на тази рецесия ще бъде изрично изпълнено.

Служебният министър обясни в детайли процеса на погашение и сверяване на данните и подсети, че Министерството на туризма само управлява заплащанията по програмата. Във връзка с въпросите дали програмата за бежанците от Украйна ще бъде удължена, министърът на туризма акцентира, че решението може да бъде взето от Министерския съвет въз основа на предлагането на  междуведомствената работна група, която заседава и разисква другите разновидности.

Министърът обясни какво е свършено досега и акцентира, че главното му обвързване е да пази сектора.

С Изпълнителното бюро на БХРА министър Илин Димитров разиска идния зимен сезон, опцията да се вкара таван за цените на ток и газ, както и запазването на Данък добавена стойност 9%.

„ Важно е да имаме работещ парламент, с цел да се одобри законът за държавния бюджет и нужните законодателни промени в поддръжка на бизнеса “, акцентира служебният министър. Той прикани хотелиерите да се възползват интензивно от опциите по втората процедура по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) за киберсигурност и акцентира, че с усъвършенствания по уеб страниците си те ще реализиран по-добра видимост в цифровото пространство.

Министър Димитров осведоми и за настоящата работа по външните пазари, както и идните участия на страната ни в основни интернационалните изложби, като това във Англия при започване на ноември.

Сред значимите тематики, които бяха разисквани, беше и рекламата на дестинацията – „ променяме напълно метода, по който популяризираме България “, акцентира министърът и сложи акцент върху дигитализацията и прозрачността при консумиране на средствата.

Важно е какви послания излъчваме като отрасъл и дестинация – към този апел на министър Илин Димитров се сплотиха и представителите на авторитетната организация на българските хотелиери и ресторантьори.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР