Министърът на труда и социалната политика обсъди с министри от

...
Министърът на труда и социалната политика обсъди с министри от
Коментари Харесай

Министър Шалапатова обсъди с министри от ЕС политики в областта на социалната политика и закрилата на детето

Министърът на труда и обществената политика разиска с министри от Европейския съюз в Мадрид, Испания, политики в региона на обществената политика и закрилата на детето, оповестиха от пресцентъра на ведомството.

Обърнато е особено внимание на използването на Европейската гаранция за детето, политиките за протекция на децата и услугите за ранно детско развиване, превъзмогването на детската беднотия и риска от обществено изключване. Обсъдени са и справедливата подвижност, както и закрилата на мобилните служащи и чиновници, опциите за подобряването на пенсионната система и насърчаването на обществения разговор.

Приоритетите на идното Белгийско председателство на Съвета на Европейския съюз през първата половина на 2024 година също са измежду дискутираните тематики. Разговорите с министрите на труда и обществената политика на Португалия, Германия, Австрия и Белгия са извършени в границите на неофициалния Съвет по претовареност и обществена политика, който се организира в Испания на през вчерашния ден и през днешния ден. 

В рамките на неофициалния съвет на 13 юли министър Шалапатова показа целите на държавното управление на България в областта на труда и обществената политика пред еврокомисаря за работните места и обществените права Никола Шмит.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР