Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева е поискала

...
Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева е поискала
Коментари Харесай

Броят болничните между Коледа и Нова година


Министърът на труда и обществената политика Деница Сачева е поискала от Националния застрахователен институт информация за това какъв брой болнични са издадени за работните дни, прекъснали серията празници към Коледа и Нова година. Резултатите от инспекцията ще оказват помощ да се вземе обективно решение за заплащането на болничните от първите три дни, заяви самата тя пред NOVA

Да се прекъсне практиката празничните дни да се сливат с болничен лист, настояха работодателите. Така след трите почивни дни на Коледа имаше един работен - 27 декември, а след последвалите събота и неделя - още 2 работни дни на 30 и 31 декември.

По думите на министъра не може да се вземе дейно решение, до момента в който не се обясни дали има работодатели, които не дават задоволително почивки или недобросъвестни служащи си почиват в допълнение с болнични.

Сачева заяви също, че стартира подготовка за промени в Кодекса на труда за почасовото възнаграждение и поощряване на гъвкавата претовареност, само че не даде повече детайлности, тъй като концепциите са на ранен стадий.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР