Министърът на транспорта Георги Гвоздейков съобщи, че това се е

...
Министърът на транспорта Георги Гвоздейков съобщи, че това се е
Коментари Харесай

Правителственият самолет тръгна към Тел Авив, за да прибере блокираните в Израел българи

Министърът на превоза Георги Гвоздейков заяви, че това се е наложило, откакто застрахователят на чартърната компания, чийто аероплан е трябвало да излети с българи на борда от Израел, е отказал да извърши застраховката над зона с военни дейности и се е наложило да бъде употребен държавният аероплан:

" Ние трябваше да реагираме бързо, да изпълним полета с държавния ербъс. Защо е обезпечена чартърна компания - тъй като държавният аероплан няма подобен потенциал за места, каквито имат естествените самолети, които са над 150 места. Поради тази причина през днешния ден сме прибегнали към втория вид и сега най-вероятно в случай че разрешава ситуацията ще бъдат осъществени два полета с държавния аероплан ".

Правителственият аероплан ще прави полети до Израел до момента в който е допустимо и належащо, увери министърът на външните работи Мария Габриел:

" Разбира се, че мисълта ни е за хората, които са в рисковите територии, тяхното напредване. Искам да успокоя и да уверя сънародниците ни, че до момента в който има опция да се лети и имаме сънародници, които са в потребност да се приберат в България, държавният аероплан е разполагаем ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР