Министърът на спорта Радостин Василев даде извънредна пресконференция. Той разясни

...
Министърът на спорта Радостин Василев даде извънредна пресконференция. Той разясни
Коментари Харесай

Министър Василев отговори на Илиана Раева и се закани да разкрива множество безобразия

Министърът на спорта Радостин Василев даде изключителна конференция. Той обясни за свършеното от неговия екип през първия месец отпред на родния спорт, както и отговори на Илиана Раева и Левски във връзка проблема с козирката на " Герена ".

" Днес, в ускорена процедура, представихме програмата за развиване на спорта и високи достижения пред 80 и повече федерации в два стадия. В рамките на пет часа коментирахме финансирането, периодите на кандидатстване. Голям брой от федерациите сложиха своите въпроси за времето за кандидатсване, времето за утвърждение. Това е доста значим въпрос за тях.

Получихме препоръки, рекомендации, бележки и те ще се вземат поради. Ще изготвим и новата стратегия, с която ще се занимаваме за спорта за високи достижения, които ще се разискват в необятен кръг от НСА, спортните федерации, клубовете, обществеността и всички спортисти. Искаме да създадем нова стратегия, да разделим спортовете на групи заради спецификата, тъй като се оказа през днешния ден, че изключенията от разпоредбите са водещи и не всеки път всички елементи удовлетворяват съответни федерации. Екипът ми в къс период направи стратегия да няма разтърсвания в спортовете, разпростра ветрилото към спортове, които не са получавали финансиране. Тези отрицателни обстоятелства, които са ни дадени като забележки, ще ги имаме поради и ще бъдат съобразени ".
 Радостин Василев: Нова козирка на
Радостин Василев: Нова козирка на " Георги Аспарухов " ще коства колкото целия Сектор А

Не е правилно, че се занимаваме единствено с ЦСКА, споделя министърът

" Не, не си е повярвала госпожа Раева. Някой в случай че е живял в илюзия, че може по този начин да комуникира с министър. Аз не съм комуникирал с госпожа Раева. Аз съм визиран в някакво нейно известие. Най-важното е, че срещата с федерациите е записана и можем да покажем какво се е говорило на нея. Казах й, че моите наблюдения демонстрират, че федерацията по художествена гимнастика се употребява с по-комфортни финанси. Тя сподели, че това е на фона на резултатите.

Аз отвърнах, че е тъкмо по този начин и тя ми се обиди. Аз не мога да давам отговор за психическото положение на госпожа Раева. Аз мога да приказвам единствено с обстоятелства. Вчера ми се обиди нейния брачен партньор, през днешния ден тя и влизаме в едно предаване. Това е истината и тя постоянно наскърбява хората. Г-жа Раева пристигна с концепцията да обиди госпожа Дашева, само че проф. Дашева не отвърна нищо. Ние с нея сме в разнообразни стадии от развиването в живота си. Тръгна си без да схвана за какво и написа умишлен, непочтен и лъжовен пост. Затова ви поканих, за даизоблича лъжата. Мен ме интересува федерацията по художествена гимнастика. "

" Длъжен съм да направя това включване, тъй като федерациите споделиха, че от шест години не са се срещали с Министъра на спорта. На всеки 3-4 месеца към този момент ще се събираме. Аз не мога да знам по какъв начин да оказа помощ, в случай че те не работят дружно с нас. Имаше ужасно държание от тях, това са хора, които имат опит. Убеден съм, че няма да имат проблем с формулярите за кандидатстване. Ангажирал съм целия капацитет на министерството да оказват помощ на федерации, които в никакъв случай не са кандидатствали до момента и да получат финансиране. Обърнах се към всички с искреност, във всички диалози с хората подходих по този начин. От през днешния ден стартира подаването и ние няма да пропуснем този развой. Назначавам експертна група, която ще се занимава с това и до края на тази година ще сме подготвени. При нужда ще наемам и работата на външни консултанти, тъй като в случай че 80 федерации аплайват за 10 дни, то ще има огромен напън върху администрацията ", съобщи Василев.

" От един месец съм Министър на спорта и съм осведомен с всичко с проблемите в българския спорт. Оказа се, че нещата са по-тежки и комплицирани, в сравнение с аз съм си представял. Има практики в разнообразни звена, които са на ръба на законността и са тенденциозни. За тях ще взема ограничения по законовия ред. НСБ, Академика, Сердика Спортни парцели - спортните сдружения, на които аз съм принципал. Другата седмица ще взема решения по работата на тези сдружения и ръководството им. БСТ - понеделник избавям всички членове на борда на шефовете. По първи мои разбори - извънредно тежки проблеми в БСТ. Последните 4 години съществени загуби в това звено. Тепърва ще вършим планове, само че с изпълнителния шеф сме взели решение, че в дух на консенсус ще преминем към ново управление на тотализатора. Преструктурирам напълно структурата на Министерски съвет.

Голяма част от хората, които работят в това министерство, ще бъдат освободени, други ще бъдат дадени на способените органи. Имам цялостен картбланш. Станал съм министър, с цел да въведа ред в тази система. Ще ви срещам с всяко едно деяние, което вършим оттук нататък. Всички ще са осведомени какво се случва в това министерство и какво се е случвало дълги години в една социална загадка. В спорта са се правили безобразия, само че в този момент няма да е по този начин. Контролът ще е доста засилен. По няколко самостоятелни отчета има големи проблеми в доста федерации по метода за отчитане на средства. Повече пари по телефона с сделки, с президенти на федерации - няма да се вършат. Не съм правил срещи до през днешния ден, само че от през днешния ден вратите ми са отворени за всички. Не разделям федерациите по никакъв начин, само че духът е следният - аз се боря за това Министерски съвет да не бъде изолирано и маргинализирано, а те от своя страна реализират и поддържат нужното равнище на бистрота. Ако някои си мисли, че ще е последните 12 години - объркали са се. Един човек през днешния ден по този начин се обърка. Очаквайте конференция околните дни за сдруженията, а през днешния ден направих незабавен отчет, който бе признат от всички федерации ".

" Когато приключат, ще обявявам окончателния лист. На нито една федерация няма да се пречи, а в този момент ще получат най-голямото финансиране за всички времена. Някой може да си мисли, че нещата ще бъдат по този начин, както в последните 12 години. Днес мисля, че един човек си намерения по този начин. Сега ще разбере, че се е объркал ", добави Василев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР