Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова се срещна

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова се срещна
Коментари Харесай

МРРБ: Работи се покриване на забавени плащания за ремонта на АМ „Тракия“

Министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова се срещна с представители на „ Автомагистрали – Черно море “ АД и на КНСБ във връзка със забавени заплащания към компанията за изпълнени от нея ремонтни действия в сектора сред Чирпан и Стара Загора на Автомагистрала „ Тракия “. В срещата участваха също заместник-министър Тодор Анастасов, ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Апостол Минчев, Цветелина Лазарова - шеф на кабинета на районния министър, и Мирослава Владимирова – основен секретар на Министерство на регионалното развитие, оповестиха от ведомството.

Извършената от „ Автомагистрали – Черно море “ АД работа е призната, стана ясно по време на срещата.

Ръководството на Министерството на районното развиване и благоустройството увери представителите на компанията и на синдикалната организация, че се работи за обезпечаване на нужния финансов запас за погашение на дължимата сума, която възлиза на към 40 млн. лева

Възможните източници на средства са от бюджета или посредством бюджета на „ Автомагистрали “ ЕАД. Проучва се финансовото положение на държавната компания, с цел да се реши дали компанията може да заплати нужните средства. Предстои осъществяване на среща с нейното ново управление.

Зам.-министър Тодор Анастасов осведоми, че запорът на сметките на „ Автомагистрали “ ЕАД е отстранен.

Министър Комитова разяснява, че за качеството на изпълнената работа по републиканските пътища в страната ще се разчита на надзор от страна на жителите, които да алармират министерството при положение на недобро положение. Тя още веднъж акцентира, че съгласно нея най-скъпото строителство е незавършеното и по тази причина държи работата по започнатите обекти да бъде приключена.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР