Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков възложи да

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков възложи да
Коментари Харесай

Регионалният министър разпореди по казуса с колите по Крайбрежната алея във Варна

Министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков разпореди да се изследва проблема със статута на Крайбрежна алея „ Капитан Георги Георгиев “ във Варна. Целта е да се отбрани публичния интерес и да се подсигурява живота и сигурността на пешеходците по така наречен Алея първа, показват от отрасловото министерство.
Прочетете още
От 12 до 23 юни 2023 година, взаимно с Министерство на вътрешните работи, ще бъде осъществена детайлна инспекция, за която заповед е издал началникът на РДНСК-Варна инж. Кирил Москов.  Създадена е работна група, която ще ревизира на място и по документи Крайбрежната алея /дамба/ „ Капитан Георги Георгиев “. В тази връзка за интервала на инспекцията се лимитира достъпът на моторни транспортни средства в зоната, като се изключи колите със специфичен режим и колите, обслужващи публичните обекти по крайбрежната алея, прецизират от Министерство на регионалното развитие.

Днес към 200 души се събраха пред постройката на Областна администрация във Варна, с цел да изразят недоволството си от анулацията на възбраната за придвижване на коли по Крайбрежната алея. 

Припомняме, регионалният шеф на Варна Марио Смърков, който през днешния ден подаде оставката си, анулира заповедта на предшественика си Благомир Коцев, с която бяха спрени колите. Това се случи поради мнение на РДНСК за статута на пътя. Той е избран като улица, а не алея, което лишава регионалния от пълномощия да издава заповеди за контролиране на придвижването по нея.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР