Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков обеща, че

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков обеща, че
Коментари Харесай

Министър Цеков обеща: До 10 юли отпушваме една от „тапите“ по АМ „Тракия“

Министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков даде обещание, че до 10 юли би трябвало да приключат ремонтните действия по един от секторите на Автомагистрала „ Тракия “, което ще освободи една от „ тапите “ на автомагистралата.

По отношение на ремонтите по автомагистралите министър Цеков сподели, че още при започване на мандата си е дал ясни указания за въвеждане на специфична организация на придвижването по трасетата към морето, която да е в действие в края на работната седмица. Липсата на съответно обмисляне води до там, че имаме обстановки, в които едни съществени поправки вместо да бъдат осъществени преди началото на летния сезон, се постанова да бъдат приключвани по време на него, уточни той.

Министърът осведоми, че до 10 юли би трябвало да приключат ремонтните действия по един от секторите на Автомагистрала „ Тракия “, което ще освободи една от „ тапите “ на автомагистралата. Ремонтите на оборудванията на 20-и и на 67-и км на аутобана са спешни, само че организацията е такава, че да разреши в петък, когато е главният трафик към морето, да имаме две ленти за придвижване в посока Бургас, а в неделя те да са в посока София, предава dariknews.

Приключват ремонтните работи по един от тунелите на автомагистрала „ Хемус “. „ Докато не бъде построена цялата автомагистрала, ще продължи да има усложнения с естественото придвижване. Работим да успеем да създадем предпоставки за нейното довеждане докрай “, сподели министър Цеков.

„ Нямаме обходни пътища. Липсата на обмисляне в последните години не може да бъде обезщетена с еднократни дейности. Това са краткотрайни ограничения. Надявам се, че когато приемем годишни капиталови стратегии в Агенция „ Пътна инфраструктура “, каквато е задачата за следващата година, през лятото няма да имаме поправки на главните пътни артерии “, сподели още районният министър.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР