Министърът на правосъдието вярва, че в рамките на деня депутатите

...
Министърът на правосъдието вярва, че в рамките на деня депутатите
Коментари Харесай

Министърът на правосъдието: Мандатът на главния прокурор трябва да бъде 5 години

Министърът на правораздаването има вяра, че в границите на деня депутатите ще одобряват закона за реформиране на Антикорупционната комисия. Това съобщи Атанас Славов пред Нова телевизия.
Прочетете още
„ Досега подобен орган не сме създавали. Служителите с проверяващи функционалности са или в полицията, т.е. под контрола на изпълнителната власт, или в правосъдната власт. Ние вършим нещо друго – самостоятелен орган с проверяващи функционалности ”, изясни отрасловият министър и добави, че чака това да даде резултат. „ Създаваме задоволително тласъци в системата да имаме дейно следствие и наказване на корупцията ”, сподели още той.

Славов разяснява и тематиката за пълномощията на основния прокурор. Министерството не подкрепяло дългите мандати на тримата огромни в правораздаването. Обсъжда се обаче вместо настоящия един мандат от 7 години, обвинител номер едно да може да бъде избиран за два от по 5 години. „ Надявам се това предложение да не бъде подкрепено ”, уточни Славов.

Членството на България в Шенген също беше наранено от правосъдния министър. „ Отпадането на механизма за съдействие и инспекция е значимо събитие, тъй като демонстрира, че напъните, които поставя болшинството и ръководството, имат смисъл ”, безапелационен е Атанас Славов. По думите му дебатът за Шенген в Австрия е вътрешнополитически и това доста затруднява процеса. Министърът прикани да не се отхвърляме от задачата си и акцентира, че в границите на няколко месеца страната ни може да бъде призната в Шенген.

Според Славов казусът с пияните и дрогирани водачи у нас не е единствено законодателен, а въпрос на дълготрайна смяна на културата. „ Който е пил, не би трябвало да се качва в колата ”, безапелационен е той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР