Министърът на правосъдието Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър
Коментари Харесай

Министър Цачева се срещна с австрийския си колегата Волфранг Брандщетер

Министърът на правораздаването Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър на правораздаването. Родена е на 24 май... към профила организира среща с сътрудника си от Република Австрия Волфганг Брандщетер, оповестиха от ведомството.

"Нашите връзки са обичайно положителни. Трябва обаче да работим дружно всички в границите на Европейски Съюз за възстановяване на изискванията в местата за отнемане от независимост. Това е общ проблем ", съобщи господин Брандщетер. Сред разискваните тематики бяха главните акценти по време на Председателството на Тройката. Република Австрия поема ротационно след България Председателството на Европейския съюз.
"Бих желала да изразя своето удовлетворение от експертното съдействие и обмяната на опит при подготовката на Програмата в границите на извършените срещи сред нашите специалисти в Талин и София. През средата на м.юли беше признат и план на Програма на Българско председателство за целите в другите области, като окончателният й вид ще е подготвен в края на годината. Радвам се за опцията да обсъдим настоящите тематики в област „ Правосъдие “ и целите на Министерството на правораздаването по време на идното Българско председателство на Съвета на Европейския съюз, съобщи министър Цачева. Тя срещна сътрудника си с трите съществени целта по време на Българското Председателство.

"Ще се стремим по време на Българското председателство да получим поддръжката на допустимо по-широк кръг страни членки, като ще търсим най-хубавия баланс сред целите на нашето председателство и общия интерес на Съюза ", изясни още министър Цачева.

Министър Цачева срещна сътрудника с един от целите в управническата стратегия на държавното управление - антикорупционния закон. "Знам какво реализира България в последните години и считам, че страната ви би трябвало да бъде подкрепяна. Виждам по какъв начин работите и знам, че напъните ще бъдат възнаградени. Ще продължим да поддържаме напъните на България във всички сфери ", безапелационен беше министър Брандщетер. Акцент в диалога сред двамата министри беше и изискванията в местата за отнемане от независимост, както и прехвърлянето на наказани лица.

Министър Цачева срещна сътрудника си господин Брандщетер с плана за нов затвор край София, както и с нововъведенията в останалите места за отнемане от независимост в нашата страна. По-късно Министър Цачева и австрийския й сътрудник посетиха пандиза Корнеубург, който е един от общо петнадесетте пандиза в страната. В него са настанени 266 пандизчии, като има останали единствено три свободни места. Охраняват 83-ма надзиратели. На 21 от лишените от независимост са сложени електронни гривни, като общия брой на пандизчиите с такива устройства в страната е 600.

71 % от жителите на Корнеубург са чужденци, като измежду тях едвам трима българи, 47 са словаци, 21 са сърби, а 30 - румънци. Общо две трети от тях работят като приходите от активността им са 400 000 евро годишно при обща прехрана на пандиза за същия интервал от 4 млн. евро. Министър Брандщетер при поканата на министър Цачева да вземе присъединяване в двете конференции, планувани по време на Българското председателство, проведени от Министерство на правораздаването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР