Министърът на правосъдието Цецка Цачева и заместник-министър проф. Николай Проданов

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева и заместник-министър проф. Николай Проданов
Коментари Харесай

Цачева обсъди с експерти и магистрати от Германия мерки за подобряване на условията в затворите у нас

Министърът на правораздаването Цецка Цачева и заместник-министър проф. Николай Проданов организираха през днешния ден работна среща с немска делегация в състав: Николаус Сабино Алвино от Федералното министерство на правораздаването и отбрана на потребителите, Томас Юнге - старши прокурор в Главна прокуратура Берлин, Дирк Тесмер - арбитър в Главния провинциалния съд във Франкфурт и Ян Кристоф Немиц - специалист по наказателно право в Министерството на външните работи на Германия, оповестиха от Министерството на правораздаването.

Акцент в диалозите в Министерството на правораздаването бяха дейностите по възстановяване изискванията в местата за отнемане от независимост и правилото за настаняване в тях, както и взаимоотношението сред двете страни при използването на Европейската заповед за арест. По време на срещата министър Цачева означи високото равнище на съдействие сред българските и немските правосъдни органи и съобщи убеденост, че то ще продължи и ще се задълбочава.

Проф. Проданов срещна в детайли делегацията с направените обилни стъпки към възстановяване на материалните условия в местата за отнемане от независимост и дейностите, които подхваща българската страна за привеждане на жилищните, битовите и общите пространства в сходство с интернационалните стандарти по отношение на местата за задържане и Европейските правила за пандизите. Министър Цачева съобщи, че напъните на българското държавно управление в тази тенденция не са еднократен акт, а развой, който продължава и сега. Бяха посочени съответни образци за интервала 2017 г.–2018 година, а точно: цялостни поправки на спалните и битовите пространства в пандизите в Бургас, Варна и Сливен, до края на 2019 година ще приключат ремонтите в пандизите Пазарджик, Бобов дол и затворническо общежитие от закрит вид "Черна гора " към пандиза в Стара Загора.

От своя страна немските посетители изрекоха удовлетворение от положителното съдействие с България в региона на екстрадиционното произвеждане и ни поздравиха за постигнатия прогрес във връзка с изискванията в местата за отнемане от независимост. Гостите показаха убеденост в задълбочаването на тесните професионални контакти сред двете страни.

Работната аудиенция у нас на представителите Федералното министерство на правораздаването и отбрана на потребителите, на Главна прокуратура Берлин, на Главния провинциалния съд във Франкфурт и на Министерството на външните работи на Германия продължава със срещи в други институции, на следващия ден те ще посетят пандизите в Белене и в Плевен.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР