Министърът на правосъдието се срещна с председателя на Евроюст (Агенция

...
Министърът на правосъдието се срещна с председателя на Евроюст (Агенция
Коментари Харесай

Министър Славов обсъди с председателя на Евроюст разследването на военни престъпления в Украйна

Министърът на правораздаването се срещна с ръководителя на Евроюст (Агенция на Европейския съюз за съдействие в региона на наказателното правосъдие) Ладислав Хамран по време на визитата си в Хага, оповестиха от пресцентъра на Министерство на правосъдието.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12681
Основна тематика на диалога бяха опциите за съдействие при следствието на военните закононарушения и закононарушенията против човечеството в подтекста на войната в Украйна. Министър Славов срещна с идните законодателни промени в Наказателния кодекс и въвеждането на закононарушението „ експанзия “. 



Двамата разискаха опцията за присъединение на България към Международния център за гонене на закононарушението " експанзия " против Украйна (ICPA), както и към взаимните екипи за следствие (JIT), които интензивно събират, проучват данните и проверяват закононарушенията по време на войната в Украйна.

Ладислав Хамран срещна доцент Славов с постигнатия прогрес по натрупването на данни от другите европейски страни за военни закононарушения и опита в събирането на годни доказателства, които да бъдат употребявани в правосъдни процеси. Двамата се договориха за по-активна обмяна на опит сред българските управляващи и Евроюст за постигането на по-ефективни дейности в следствието и повдигането на обвинявания. 

Министър Славов срещна Ладислав Хамран с развоя на правосъдната промяна и признатите ремонти в Конституцията, както и идващите стъпки – приемане на нов Закон за правосъдната власт и избора на съставите на Висш правосъден съвет и Висш прокурорски съвет, както и законодателните начинания във връзка с прането на пари, битката с интернационалния тероризъм и др. 



се срещна и с националния член на България в Евроюст Бисерка Стоянова, с която разискаха опциите за по-добра връзка и съгласуваност сред институциите по въпросите на интернационалното наказателно сътрудничество.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР