Министърът на правосъдието Данаил Кирилов предложи на Висшия съдебен съвет

...
Министърът на правосъдието Данаил Кирилов предложи на Висшия съдебен съвет
Коментари Харесай

Данаил Кирилов поиска ВСС да уволни съдията, санкциониран от САЩ


Министърът на правораздаването Данаил Кирилов предложи на Висшия правосъден съвет (ВСС) да бъде освободен от служба арбитър Андон Миталов от Специализирания углавен съд, съобщи БГНЕС.

С дейностите си арбитър Миталов е уязвил престижа на правосъдната власт, показва като съображение за предлагането си министър Кирилов.

Преди няколко дни държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео разгласи налагане на възбрана за влизане в Щатите на Миталов и фамилията му поради присъединяване му в сериозна корупция.
Съдия Дечев за глобата на Съединени американски щати за арбитър Миталов: Обидно е непозната страна ни споделя кой е подкупен Вероятно не сме създали задоволително да решим нашите проблеми и се стига до това да ни ги показват, посочи съдията
" Неблагоприятният резултат за престижа на правосъдната власт и за българската страна е налице, като се визира доверието и независимостта на правосъдната ни система, както и интернационалната оценка за опцията да се ползва правилото на върховенството на правото в нашата страна. В този смисъл, отражението на вредата не е единствено в българо-американските ни двустранни връзки, а е и измежду държавите-членки на Европейски Съюз и всички сътрудници на Република България, работещи за одобряването на този основен принцип на правовата страна ", написа в предлагането на Кирилов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР