Министърът на правосъдието Атанас Славов написа в профила си във

...
Министърът на правосъдието Атанас Славов написа в профила си във
Коментари Харесай

Правосъдният министър: Два факта ми направиха силно впечатление на заседанието на ВСС

Министърът на правораздаването Атанас Славов написа в профила си във Фейсбук, че два обстоятелството от траялото 14 часа съвещание на Висшия правосъден съвет /ВСС/ през вчерашния ден са му създали мощно усещане. Прилагаме целия му пост, без редакторска интервенция:

Първото ми съвещание като председателстващ Висшия правосъден съвет продължи 14 часа, само че по извънредно основна тематика – предварителното освобождение на основния прокурор Иван Гешев. Поставих си за цел да допринеса за изясняване на обективните условия по настояването на част от членовете на Висш съдебен съвет и да подсигурявам справедливото протичане на процеса.

Все отново не мога да не отлича два обстоятелството, които ми направиха извънредно мощно усещане. Първият е заявката на част от членовете на Висш съдебен съвет, вносители на настояването за освобождение на основния прокурор, че са били подложени на напън посредством приучване с призовки във Върховната касационна прокуратура, както и посредством медиен напън. Само това е задоволително да се свика настрана съвещание на Висш съдебен съвет.

Вторият факт, който намирам за абсурден, е признанието на служителка на отдела за връзки с обществеността на Главна прокуратура и очевидец на Иван Гешев за това по какъв начин заплашителното писмо е стигнало до самия основен прокурор. Шофьор на прокуратурата е приел писмото, влезнал е във ВИП салона на летище „ София “ и го е занесъл на основния прокурор, като от самото начало остава усещането, че е знаел кой е източникът на въпросното писмо. Този въпрос също си заслужава да се прегледа по-детайлно. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР