Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще внесе искане в Министерски

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще внесе искане в Министерски
Коментари Харесай

Удължават срока за прегледа на отбраната до лятото

Министърът на защитата Тодор Тагарев ще внесе искане в Министерски съвет за удължение периода на прегледа на отбранителната политика до края на юни месец. Въпросите са доста комплицирани, сподели той по време на чуването си пред народните представители от Комисията по защита в Народното събрание.

Той уточни още, че има решение за осъществяване на отбранителната политика и е основана организация със седем работни групи. Направен е разбор на отчетите на последното съвещание на Съвета по защита, като част от предложенията, с които излизат работните групи, стигат до нивото на зрялост, с цел да се подхващат ограничения, които включат и оферти за изменение в Закона за защитата и въоръжените сили.

За осведомителната война против Русия, по какъв начин се води тя и Русия или България е отговорна за недокомплекта на българската войска, Тагарев разяснява, че главната агитация, която се излага в общественото пространство е, че България ще изпрати български военнослужещи в Украйна. Пропагандата, която споделя, че ще изпрати военнослужещите в Украйна, не ни оказва помощ, сподели военният министър.

Тагарев увери още, че ракети С-300 не са изпратени на Украйна. Почти всичко руско-съветско обаче отпътува за украинската страна.
 БТР-ите отпътуват за Украйна с влакова комбинация
БТР-ите отпътуват за Украйна с влакова комбинация

Все още са на територията на страната ни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР