Министърът на отбраната Тодор Тагарев и посланикът на Федерална република

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев и посланикът на Федерална република
Коментари Харесай

Тагарев: Има воля България да се присъедини към инициативата на ЕС за осигуряване на 1 милион боеприпаси за Украйна

Министърът на защитата Тодор Тагарев и посланикът на Федерална република Германия Н. Пр. Ирене Планк разискаха опциите за задълбочаване на двустранното съдействие в региона на защитата, оповестиха от Министерството на защитата.

Посланик Планк поздрави министъра за мощното начало на неговия мандат, за утвърждението на втория пакет военна и военно-техническа помощ за Украйна, както и за решението на Министерския съвет за установяване на състава на българската делегация за Срещата на върха на НАТО във Вилнюс.

Министър Тагарев на собствен ред акцентира значимия принос на Федерална република Германия за подсилване на Източния фланг на НАТО, като бяха разисквани и въпроси, свързани със сигурността в Черноморския район.

„ Има воля страната ни да се причисли към самодейността на Европейския съюз за обезпечаване на 1 милион муниции за Украйна и по този метод се разкриват благоприятни условия за българската отбранителна промишленост “, уточни министър Тагарев.

Двете страни разискаха модернизацията на Въоръжените сили, нуждата от следващи образования, свързани с осъществяването на тези планове, опциите за съдействие по линия на стратегическите връзки и противодействието на дезинформацията, както и други политически въпроси от дневния ред на страната.

В срещата взеха присъединяване заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, шефът на Дирекция „ Отбранителна политика и обмисляне “ бригаден военачалник Радостин Илиев, както и заместник-ръководителят на задачата Щефан Рьокен и Димитър Станишев от „ Политика и протокол “. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР