Министърът на отбраната Себастиен Лекорну обяви, че Франция ще увеличи

...
Министърът на отбраната Себастиен Лекорну обяви, че Франция ще увеличи
Коментари Харесай

Франция ще увеличи възрастта на военните резервисти на 70 години, а на "някои специалисти" до 72

Министърът на защитата Себастиен Лекорну разгласи, че Франция ще усили оптималната възраст на военните резервисти на 70 години, като на " някои експерти " ще бъде разрешено да останат на работа до 72-годишна възраст.

Официалният представител заяви за идното нарастване по време на изявление за френската телевизия RTL. " Много качествени хора се оказват изхвърлени поради тази възрастова граница, която е безсмислена ", изясни министърът.

" Ще увеличим възрастовите граници... Хората ще могат да бъдат резервисти във френската войска до 70-годишна възраст, а за някои експерти - до 72-годишна възраст ", съобщи Лекорну.

В момента оптималната възраст е сред 60 и 65 години според от ролята на резервиста. В допълнение към забележителното увеличение на възрастовата граница, Франция се стреми да удвои броя на резервистите си от сегашните 40 000 на 80 000.

Преразглеждането на запаса - запас от подготвени бойци, които могат да бъдат призовани при нужда - се прави в миг, когато Франция има намерение последователно да усили военните си разноски - от 43,9 милиарда евро тази година до 69 милиарда евро до 2030 година Увеличаването на разноските за защита е належащо, с цел да може Франция " да остане в клуба на нациите, способни да се пазят сами ", и да се оправи с разнообразни " закани ", в това число тези, произлизащи от продължаващите военни дейности сред Русия и Украйна, изясни Лекорну.

" Има няколко цели с този невиждан бюджетен пакет: да продължим да поправяме това, което беше развалено, избран брой бюджетни съкращения засегнаха модела на нашата войска... и имаме поредност от закани, които се натрупват ", сподели той.

Обявяването на повишението на възрастта за резервистите идва на фона на продължаващите безредици по отношение на пенсионната промяна, която усилва възрастта за пенсиониране във Франция с две години - от 62 на 64 години. Самата мярка, съчетана с решението на президента Еманюел Макрон да прокара промяната без цялостна законодателна процедура, се оказа непопулярна, като провокира стачки, всеобщи митинги и необятно публикувано принуждение в цялата страна.

 Снимка: DW

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР