Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспер обвини Китай в

...
Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспер обвини Китай в
Коментари Харесай

Пентагонът нападна Китай за военна агресия и хищна икономика

Министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспер упрекна Китай в " тактика на военна експанзия " и " хищна стопанска система ", която дестабилизира азиатско-тихоокеанския район , оповестяват " Киодо " и " Джапан Таймс ".

Еспер, който е на публично посещаване в Япония, направи тези забележки първоначално на среща в Токио с японския министър председател Шиндзо Абе , с който разиска ескалацията на напрежението сред Пекин и Вашингтон , двустранния съюз сред Съединени американски щати и Япония и последните ракетни проби на Северна Корея .

" Китай продължава да дестабилизира района. Тяхната военна експанзия и изчислена тактика на хищна стопанска система нарушават интернационалния ред , който се опитваме да запазим ", изяснява Еспер.
 Китай предизвести Съединени американски щати и съдружниците им, че ще отговори уместно на ракети в Азия
Китай предизвести Съединени американски щати и съдружниците им, че ще отговори уместно на ракети в Азия

Обръщат се към Япония, Южна Корея и Австралия да проявят нерешителност

Today in Tokyo, Japanese Prime Minister @AbeShinzo and I committed to ensuring our U.S.-Japan alliance continues to adapt, to be stronger, more advanced, and more effective than ever. pic.twitter.com/wJzvfZBISI
— Secretary of Defense Dr. Mark T. Esper (@EsperDoD) August 7, 2019
Шефът на Пентагона още веднъж се нахвърли на Китай , откакто Съединени американски щати взеха решение да дефинират азиатската страна за валутен манипулатор , като по този метод разшириха комерсиалния спор сред първите две международни стопански системи в областта на валутата и опцията за съглашение наподобява отдалечена повече от всеки път .

Той също по този начин изрази угриженост по отношение на последните ракетни тествания от Северна Корея и съобщи, че Вашингтон остава зает с " цялостното и необратимо нуклеарно разоръжаване на Северна Корея ".

Посещението на Еспер в Япония и Южна Корея , където той ще е петък, идва откакто Пхенян организира четири изстрелвания на ракети за две седмици, проби, които севернокорейският водач Ким Чен Ун дефинира като " предизвестие " към Съединени американски щати и съюзните им страни .
 Танкерната рецесия: Русия и Иран се изправят против западните Военноморски сили в Залива
Танкерната рецесия: Русия и Иран се изправят против западните Военноморски сили в Залива

Двете страни се договориха да проведат военните игри до края на годината

Еспер прикани Япония да помогне за отбраната на корабоплаването в проток Ормуз. " Всяка страна , която има интерес към свободата на навигацията и свободата на търговията, т рябва в действителност да обмисли (участва) в този тип наблюдаване на пролива ", изяснява той.

" Смятам, че това е нещо, което японците би трябвало съществено да обмислят ", добавя Еспер по отношение на японския министър председател Шиндзо Абе и министъра на защитата Такеши Ивая.

Ентусиазмът за проекта измежду американските съдружници е разбъркан - Англия желае да взе участие , Израел също, само че Германия отхвърли, Австралия няма изключително предпочитание и също по този начин не желае американски ракети на територията си.

Министърът на защитата разяснява, че Съединени американски щати са признателни на Япония за помощта в използването на американските наказания против КНДР .
 Русия ще отговори на всяко едно разполагане на американски ракети в Азия
Русия ще отговори на всяко едно разполагане на американски ракети в Азия

Ракетите в Япония също ще бъдат регистрирани при реципрочно обмисляне

A vibrant U.S.-Japan Alliance is in the national interests of both countries. I am proud to work together with MinDef Takeshi Iwaya to maintain peace, security and propserity in the region. pic.twitter.com/apYJ43fHgi
— Secretary of Defense Dr. Mark T. Esper (@EsperDoD) August 7, 2019
Абе изясни, че алиансът за сигурност сред Япония и Съединени американски щати " в никакъв случай не е бил по-силен ", нещо, което Еспер повтори като ехтене, определяйки го за " стоманен " и е от решаващо значение за свободния и открит индо-тихоокеански район .

На срещата си с Ивая, Еспер съобщи, че Китай подценява полезности като интернационалната господство на закона , свободата на навигацията и не зачита суверенитета на другите страни .

Вместо това Китай избира " да принуждава своите съседи да правят действия, предопределени напълно в интерес на Пекин ", изяснява ръководителят на Пентагона.

Ръководители на защитата на Съединени американски щати и Япония реализираха единодушие по отношение на значимостта на тристранното съдействие с Южна Корея за справяне със заканите от Северна Корея, съобщи Ивая пред кореспонденти, в това число пакт за шерване на разследваща информация сред Токио и Сеул . Този пакт се счита за заплашен на фона на възходящата омраза в търговията и военната история.
 Помпео обикаля тихоокеански острови в отбрана на демокрацията от Китай
Помпео обикаля тихоокеански острови в отбрана на демокрацията от Китай

Предоговаря достъп на американската войска до въздушно и морско пространство

Сеул допусна, че може да се отдръпна от двустранното съглашение за обща сигурност на военната информация или GSOMIA в отговор на стягането на контрола на износа от Токио върху някои материали, от решаващо значение за софтуерната промишленост в Южна Корея .

Пактът, подписан през ноември 2016 година, разрешава на съседите да споделят сензитивна информация по отношение на Северна Корея . Крайният период за решение дали да се възобнови пакта за още една година е по-късно този месец.

Еспер, деец от войната в Залива и някогашен изпълнителен шеф на отбранителния контрактор Raytheon Co., стана началник на Пентагона на 23 юли, запълвайки седеммесечна липса на боен министър, след оставката на неговия предходник Джим Матис.

Той е на обиколка в Азиатско-Тихоокеанския район , в това число Австралия, Нова Зеландия, Монголия и Южна Корея. В петък той има планувана срещне с министъра на защитата на Южна Корея Йонг Кионг-Ду в Сеул.

Had a great engagement with service members from the 21st Special Operations Squadron at Yokota Air Base, charged with the incredibly important task of force projection around the world. pic.twitter.com/Nucf3omhAe
— Secretary of Defense Dr. Mark T. Esper (@EsperDoD) August 7, 2019  Хирошима отбелязва 74-та годишнина от нуклеарната бомбардировка на Съединени американски щати
Хирошима отбелязва 74-та годишнина от нуклеарната бомбардировка на Съединени американски щати

Кметът Мацуи е угрижен за възхода на егоцентризма и нуклеарните оръжия в света
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР