Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин продължава лечението си

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин продължава лечението си
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на САЩ остава в болница

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин продължава лекуването си на фона на появилите се детайлности, че даже президентът Джо Байдън, е държан в незнание в продължение на дни, че шефът на Пентагона е в интензивното поделение на медицинския център на армията " Уолтър Рийд ", предава Асошиейтед прес.

Тайната към хоспитализацията на Остин съставлява изненадваща липса на бистрота по отношение на болестта му, неговата съвестност и по кое време той може да бъде изписан и то в миг, когато Съединени американски щати се занимават с безчет рецесии в региона на националната сигурност, разяснява АП, като отбелязва, че това опонира на нормалната процедура.
Високопоставен американски чиновник в региона на защитата съобщи, че заместник-министърът на защитата Катлийн Хикс е била известена едвам в четвъртък, че Остин е приет в болница от 1 януари. Хикс е била в отпуск в Пуерто Рико, само че имала със себе си информационно съоръжение, с цел да поддържа връзка и още във вторник е била натоварена с някои отговорности на равнище министър.
От Пентагона не прецизират дали Хикс е получила пояснение за какво поема някои от отговорностите на Остин, само че краткотрайното прекачване на пълномощия не е извънредно, настояват осведомени.

Оказва се, че президентът Байдън също не е бил известен незабавно за хоспитализацията на Остин и е осведомен едвам в четвъртък от своя консултант по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан, удостоверяват трима души пред АП при изискване за анонимност.

В свое изказване, оповестено в събота вечерта, Остин пое отговорност за забавянето на уведомяването.

" Признавам, че можех да свърша по-добра работа, с цел да осигуря уместно информиране на обществеността. Поемам ангажимент да се оправя по-добре ", ангажира се Остин, признавайки за подбудените опасения по отношение на прозрачността.

" Седемдесет годишният Лойд Остин остава в болница заради затруднения след планова здравна процедура ", разгласи прессекретарят му. В изказването си Остин сподели, че се възвръща и чака скоро да се върне в Пентагона, само че не даде други детайлности за болестта си.

Сенатор Роджър Уикър, най-високопоставеният републиканец в сенатската комисия по въоръжените сили, посочи, че този епизод подкопава доверието в администрацията на Байдън и прикани министерството неотложно да даде на законодателите " цялостен доклад на обстоятелствата ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР