Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин говори пред репортери

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин говори пред репортери
Коментари Харесай

САЩ: Без изтребители за Украйна, но колкото може повече боеприпаси

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин приказва пред кореспонденти след срещата на 50 страни съдружници на Украйна. На въпроса за възможното предаване на Украйна на бойни самолети той отговори: " Нямам какво да оповестя " , цитира думите му Руската работа на Би Би Си.

Той обаче сподели, че западните страни ще се опитат да доставят на Украйна допустимо най-вече муниции допустимо най-бързо . Украйна от дълго време изпитва дефицит на муниции. Извън Русия има малко произвеждане на снаряди от руски диаметър и съгласно известия в западната преса в последно време Украйна е почнала да употребява повече снаряди от диаметър на НАТО, в сравнение с руски, само че към момента няма задоволително и от тях - както в украинската войска,, които създават тези муниции. Според сътрудник на " Политико " в " Туитър ", Остин също по този начин сподели, че Австралия се пробва да усили производството на 155 mm снаряди.

Шефът на Пентагона сподели още, че съдружниците чакат Украйна да стартира лична атака напролет.
 Киев може да получи F-16 в бъдеще, само че в този момент снарядите са по-важни
Киев може да получи F-16 в бъдеще, само че в този момент снарядите са по-важни

Темата на срещата в Рамщайн ще са боеприпасите и системите за Противовъздушна отбрана

Днес стана ясно, че за обновяване на производството на муниции за самоходните зенитни установки " Гепард ", каквито достави на Киев , оповестява " Ройтерс ".

" Бързо ще стартираме лично произвеждане на муниции за " Гепард " в " Райнметал ". Много съм благополучен, че успяхме да подсигуряваме доставката на тази значима част от противовъздушната защита ", съобщи немският министър на защитата Борис Писториус преди срещата на военните министри от НАТО в Брюксел.

От месеци Германия се пробва да откри нови муниции за зенитните оръдия " Гепард ", които личната ѝ войска изведе от употреба през 2010 година
 Дуда: Русия ще завоюва войната, в случай че Запада не доставя оръжия на Киев
Дуда: Русия ще завоюва войната, в случай че Запада не доставя оръжия на Киев

Той прикани за незабавни доставки на оръжие за Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР