Министърът на отбраната на Съединените щати Лойд Остин пристигна на

...
Министърът на отбраната на Съединените щати Лойд Остин пристигна на
Коментари Харесай

Военният министър на САЩ пристигна изненадващо в Киев

Министърът на защитата на Съединените щати Лойд Остин дойде на изненадващо посещаване в Киев. Визитата се случва на фона на засилващото се разделяне във връзка с помощта за Украйна в законодателния орган на щатите. През идващия месец във Вашингтон ще се организира взаимна конференция на украинската и американската военна промишленост. Това събитие има за цел да подтиква вътрешното произвеждане на оръжия в Украйна. Остин съобщи, че напъните на Украйна да победи съветската инвазия " имат значение за останалата част от света " и че поддръжката на Вашингтон ще продължи " в дълготраен проект ".

 
Искам да ви благодаря, за това, което вършиме. Надявам се, че осъзнавате какъв брой значима е тази битка. Нашата поддръжка ще продължи дотогава, когато е нужна.
Лойд Остин, министър на защитата на Съединени американски щати

Володимир Зеленски благодари на Остин за изразената поддръжка и добави, че тази аудиенция е явен сигнал за пътя на Украйна. По-рано стана ясно, че двама души са били убити, откакто съветските сили обстреляха паркинг в Херсон. От своя страна украинската войска съобщи, че е отблъснала съветските сили на " три до осем километра " от брега на река Днепър, което, в случай че се удостовери, ще бъде първият забележителен прогрес на силите на Киев от месеци насам. Властите в Киев са уволнили двама високопоставени чиновници в региона на кибер защитата, след извършено следствие за хипотетично заграбване на държавни средства.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР