Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу и шефът на

...
Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу и шефът на
Коментари Харесай

Рокади по върховете в Русия: Това ли е краят на Шойгу и Гера...

Министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу и шефът на Генералния щаб на съветските въоръжени сили Валери Герасимов евентуално са били отстранени от постовете си. Това оповестяват няколко украински медии, цитирайки обява на мозъчния концерн " Институт за проучването на войната ". 

В туитър профила си украинската медия " Трухаnews " оповестява, че Шойгу може да бъде сменен от губернатора на Тула - Алексей Дюмин, а Герасимов - от заместник-главнокомандващия на сухопътните войски генерал-лейтенант Александър Матовников.

От началото на нашествието на 24 февруари най-малко осем генерали са уволнени, преместени или отстранени по различен метод, написа " Уошингтън пост ". 

Сътресенията в горните редици на военните демонстрират фундаменталните неточности на Русия при планирането на войната и неработещата командна верига, които доведоха първо до неуспеха на Москва да реализира главната си военна цел - бързото завладяване на Киев и свалянето на украинското държавно управление - а в последно време и до отстъплението на източния и южния фронт.

Подобно на зле квалифицираните си сили на фронта, командирите в съветските въоръжени сили се оказват лесни цели, макар че към висшите политически водачи, в това число министърът на защитата Сергей Шойгу, началникът на Генералния щаб Валери Герасимов и самият президент Владимир Путин значително се заобикалят директни рецензии. Неотдавнашните рецензии към Шойгу обаче алармираха, че и неговата работа може би най-сетне е застрашена.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР