Министърът на отбраната на Израел Авигдор Либерман подаде от оставка

...
Министърът на отбраната на Израел Авигдор Либерман подаде от оставка
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на Израел подаде оставка заради примирието с „Хамас“

Министърът на защитата на Израел Авигдор Либерман подаде от оставка от позицията си след среща на партията „ Наш Дом Израел “ („ Израел Бейтену “ – секта на десните рускоезични евреи – ционисти – бел. „ Фокус “)в Кнесета в сряда, написа електронното издание The Jerusalem Post.
„ Наистина съм тук, с цел да разглася оставката си от позицията министър на защитата “, съобщи Либерман на конференция незабавно след съвещанието на партията, чийто водач е самият той.

„ Опитах се да остана правилен член на кабинета и да озвуча друга позиция, даже и на високата електорална и политическа цена “, уточни към този момент някогашният боен министър. Но постигнатото във вторник помирение с „ Хамас “ „ не може да бъде интерпретирано по никакъв различен метод, с изключение на като предаване пред терора “, добасви той. „ Това ще навреди доста на сигурността ни в дълготраен проект “.

Изданието отбелязва, че политическата борба за Министерството на защитата към този момент е почнала, откакто министърът на образованието Нафтали Бенет (Лидер на „ Еврейски Дом “ (Баийт Йехуди) – религиозна дясна партия – бел. „ Фокус “) и няколко министри от „ Ликуд “ (дясна ционистка – бел „ Фокус “) се оповестиха за законни наследници на Либерман.
Но, счита вестникът, има късмет министър председателят Бенямин Нетаняху да избра осъществяване на предварителни избори незабавно, с цел да резервира болшинството на обединението.
Високопоставен източник от ръководещата „ Ликуд “ е декларирал, че няма причина за провеждането неотложно на предварителен избор и че министър-председателят ще поеме военното ведомство самичък.

Jpost пропомня, че обявлението на Либерман пристигна по-малко от 24 часа, откакто кабинетът утвърди примирието в Ивицата Газа, контрактувано с посредничеството на Египет. Докато от кабинета н а премиера обявиха, че министрите единомислещо са се съгласили с решението, четирима министри оповестиха, че са против съглашението – Либерман. Министърът по работите на Йерусалим и отбраната на околната среда Зеев Елкин („ Ликуд “), министъра на образованието Нафтали Бенет („ Еврейски дом “)и министъра на правораздаването Айелет Шакед („ Еврейски дом “).

„ Изявлението за хипотетичната поддръжка на министъра на защитата Авигдор Либерман за прекъсването на офанзивите по газа са подправени вести “, оповестиха от канцеларията на някогашния боен министър. „ Позицията на министърът на защитата е поредна и той не я е трансформирал “.
Седмици по-рано по време на среща на „ Наш Дом Израел “ Либерман прикани за по-твърд поход към „ Хамас “, отбелязва още изданието.

„ Няма път към съглашение с „ Хамас “ “, съобщи той. „ Няма да възвръщаме мира и тишината в Юга без да нанасяме най-тежките удари, на които сме способни “. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР