Министърът на отбраната на Индонезия Прабово Субианто обяви, че най-големият

...
Министърът на отбраната на Индонезия Прабово Субианто обяви, че най-големият
Коментари Харесай

Прабово избра сина на Джокови за вицепрезидент в кандидатурата за президент на Индонезия

Министърът на защитата на Индонезия Прабово Субианто разгласи, че най-големият наследник на президента Джоко Видодо, прочут като Джокови, ще бъде негов вицепрезидент на изборите следващата година.

„ С консенсус всички са съгласни да поддържат Прабово Субианто като претендент за президент и Джибран Ракабуминг Рака като претендент за вицепрезидент “, сподели Прабово пред медиите пред резиденцията си в столицата Джакарта в неделя.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Аржентинците гласоподават на президентски избори на фона на стопански проблеми Избори в Аржентина 2023 година: Ето какво би трябвало да знаете Бившият министър председател на Пакистан Наваз Шариф се върна от себе си -изгнание преди избори Той е най-младият определен президент на Еквадор. Какво следва за Даниел Нобоа? завършек на списъка

Изборът на 36-годишния Джибран, който сега е кмет на град Суракарта в централната част на Явана, може да помогне за поощряване на акцията на някогашния военачалник за най-високия пост, само че също по този начин подхрани рецензиите, че Джокови се пробва да сътвори политическа династия в третата по величина народна власт в света.

Миналата седмица съдът удостовери разпоредбите, съгласно които претендентите би трябвало да са навършили 40 години, само че направи изключение за тези, които към този момент са заемали обществени длъжности.

Индонезия ще организира по едно и също време президентски и законодателни избори на 14 февруари идната година, като близо 205 милиона от над 270-те милиона поданици на Индонезия ще имат право да гласоподават.

72-годишният Прабово води множеството изследвания на публичното мнение тази година, малко пред Ганджар Праново от ръководещата индонезийска Демократична партия на битката (PDI-P), някогашен губернатор на Централна Ява, чийто вицепремиер е основният министър по сигурността Махфуд MD. Някогашният губернатор на Джакарта, Аниес Басведан, е надалеч трети.

Запитан за опцията синът му да бъде номиниран по-рано в неделя, Уидодо сподели, че ще „ остави това на обединението на политическите партии “, добавяйки, че работата на родителите е да се молят за децата си и да им дават своите благословии.

Съюзът с Джибран може да трансферира част от поддръжката на отиващия си президент към Прабово и на собствен ред да увеличи възможностите на отиващия си водач да дефинира личното си завещание, като подсигурява завършването на основните стопански стратегии, които той инициира, съгласно някои анализатори.

Според изборните правила индонезийските президенти могат да заемат поста единствено два мандата.

Прабово се е кандидатирал преди този момент за президент през 2014 година и 2019 година, като загуби от Видодо.

Той сподели, че възнамерява публично да записва кандидатурата си в изборната комисия на 25 октомври, който е последният ден за регистрация.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР