Министърът на отбраната на Гърция Панос Каменос подаде оставка днес

...
Министърът на отбраната на Гърция Панос Каменос подаде оставка днес
Коментари Харесай

Гръцкият министър на отбраната Панос Каменос подаде оставка

Министърът на защитата на Гърция Панос Каменос подаде оставка през днешния ден в символ на митинг против съглашението, което поставя завършек на дългогодишния спор с Македония за нейното име, помрачавайки бъдещето на съдружното държавно управление месеци преди общите избори, заяви Ройтерс.

Панос Каменос, чиято партия Независими гърци крепи държавното управление на премиера Алексис Ципрас, от дълго време се опълчва на съглашението със прилежаща Македония, подписано от двете държавни управления предходната година.

Въпросът за името на Македония не ми разрешава да не жертвам поста си на министър, съобщи Каменос откакто се срещна с премиера Ципрас през днешния ден сутринта, предава Българска телеграфна агенция.

На срещата с Ципрас е била разисквана ориста на кабинета след одобряването от Народното събрание на Македония на измененията в конституцията, предвиждащи смяна на името на страната в Северна Македония.

Каменос уточни, че ще извади от държавното управление и шестима други министри от неговата партия. Той сподели, че ще заяви детайлности на конференция, която ще даде в скоро време в един от централните атински хотели.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР