Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви пред bTV, че при

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви пред bTV, че при
Коментари Харесай

Каракачанов не е съгласен, че Русия е опасна за националната ни сигурност

Министърът на защитата Красимир Каракачанов съобщи пред bTV, че при внасянето в Народното събрание на отчета за национална сигурност от " Обединени патриоти " ще изискат изречението, в което се споделя, че Русия съставлява заплаха за България, да бъде променено.
По думите му има напрежение сред НАТО и Русия, което се дължи на проблемите в Украйна. Въпреки това съгласно него няма да се стигне до световен боен спор. Каракачанов сподели още, че не Русия е огромната опасност пред България, а терористични организации като " Ислямска страна ".
" Не може да има договаряния сред цивилизования свят и " Ислямска страна ". България би трябвало да води уравновесена политика към Русия. Проблеми има, само че непосредствена заплаха няма ", добави вицепремиерът.
Каракачанов добави, че в България има задоволително изтребители, които би трябвало да бъдат поддържани и по този начин ще могат да извършват отговорностите си до 2030 година Той посочи, че това не значи, че не би трябвало да се купуват нови летателни машини, само че би трябвало да се внимава доста.
" Една ескадрила коства към 3 милиарда лева Ще би трябвало обаче и въоръжение, което е към 2 милиарда лева Така единствено за една ескадрила ще би трябвало да се отделят 5 милиарда, което е една голяма сума ", сподели още Каракачанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР