Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви пред БНТ, че не

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви пред БНТ, че не
Коментари Харесай

Министерството на отбраната не е приело десет нови двигателя за бойните самолети заради технически проблеми

Министърът на защитата Красимир Каракачанов съобщи пред Българска национална телевизия, че не е приел 10 нови мотора за самолетите от бойната авиация. Една част от тях са били нови, а друга - ремонтирани. Той посочи, че моторите са имали механически проблеми.

" Има подписан контракт и те трябваше да бъдат доставени, само че не подписах протокола за доставка, тъй като има някои механически проблеми. Сигурността за живота на летците за мен е по-важна от това дали да приема тези мотори. Ако се окаже, че един мотор е неизряден, самолетът може да падне върху някой град ", съобщи Каракачанов.

Той разяснява и вчерашния отвод на част от летците на авиобаза " Граф Игнатиево " да извършат образователни полети заради нерешителност. По думите му по правилник те имат право да заявят, че не са подготвени и готови за полет. Вицепремиерът акцентира, че единствено дневната промяна е отказала да лети.

" Такова нещо и различен път се е случвало. Подчертавам, че няма отвод на осъществяването на отговорностите на летците по защита на въздушното пространство ", добави министърът на защитата.

С думите " че ги ръчкат - ръчкат ги " Каракачанов разяснява изявлението на премиера Бойко Борисов, че се надява зад дейностите на летците да няма външна интервенция. Според вицепремиера при такива случки постоянно някой се пробва да употребява тематиката за политическа офанзива.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР