Министърът на отбраната и заместник министър-председателят на Израел Бени Ганц

...
Министърът на отбраната и заместник министър-председателят на Израел Бени Ганц
Коментари Харесай

И в Израел рекорден брой новозаразени и сериозно болни от COVID-19

Министърът на защитата и заместител министър-председателят на Израел Бени Ганц излезе в карантина поради опасения, че може да е бил в контакт с пациент с новия ковид, до момента в който новозаразените, регистрирани през последните 24 часа, доближиха рекордните застраната 1 320 души, оповестяват израелските медии.

Ганц ще остане в изолираност до излизане на резултатите от теста за съществуване на ковид и епидемиологичното проучване. Той сподели, че се усеща добре и ще продължи да работи в карантина. Човекът, с който е влезнал в контакт, е член на фамилията му.

Броят на съществено заболелите от COVID-19 в Израел също нараства доста: сега те са 107 души спрямо 86 до през вчерашния ден вечерта.

Общо 32 714 души от началото на епидемията в Израел са инфектирани с ковид, до момента в който дейните случаи сега са 14 104, от които 397 души са приети в болница. Освен това сега има 36 интубирани пациенти.

Междувременно новите коронавирусни разпореждания за публичния превоз продължиха да основават комплициране в сряда, защото в предходните 24 часа бяха регистрирани 1320 нови случая.

Еврейският вестник Ynet оповестява, че в 9 часа сутринта влизат в действие нови правила по отношение на рейсовете, ограничаващи броя на пасажерите в градските рейсове до 30, по междуградските линии до 32, а в продълговатите рейсове до 50, само че държавното управление преди този момент не е предало фирмите експлоатирайки ги всички инструкции и затова инструкциите не бяха наложени.

Въпросът с публичния превоз е доста безреден от понеделник, когато държавното управление вкара нови регулации, с цел да съдържа най-новата зараза от ковид. Освен за закриване или ограничение на дейностите на културни центрове, фитнес зали, басейни, питейни заведения, клубове и заведения за хранене, управляващите обявиха, че рейсовете ще би трябвало да работят единствено с 20 пасажери, без климатик и отворени прозорци, причинявайки ужас в промишлеността, която маркираха изискванията като несъизмерими. Поради това разпоредбите бяха прекъснати.

Според новия компромис климатикът може да бъде включен, а прозорците би трябвало да бъдат отворени " доколкото е допустимо ", сподели министърът на превоза Мири Регев, оповестява Ynet. Освен това рейсовете ще спрат да се движат в 10 ч. през нощта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР