Министърът на отбраната Димитър Стоянов ще участва в неформалната среща

...
Министърът на отбраната Димитър Стоянов ще участва в неформалната среща
Коментари Харесай

Министър Стоянов ще участва в неформалната среща на министрите на отбраната на държавите-членки на ЕС

Министърът на защитата Димитър Стоянов ще взе участие в неофициалната среща на министрите на защитата на държавите-членки на Европейския съюз, която стартира през днешния ден, 29 август, в Прага.

Форумът ще се организира в границите на два дни и на него ще бъдат дискутирани настоящи въпроси от дневния ред на защитата в Европейски Съюз.

По време на първата работна сесия, в която ще вземат участие генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации по мироопазващите интервенции Жан-Пиер Лакроа и ръководителят на Комитета по сигурност и защита в Европейския парламент Натали Лоазо, ще бъдат разисквани световните последствия за сигурността и защитата от войната на Русия в Украйна. Втората работна сесия е с фокус методите за превъзмогване на дефицитите на вложенията в защитата на Европейския съюз.

Министрите на защитата на държавите-членки ще обсъдят поддръжката на Европейския съюз за Украйна в региона на сигурността и защитата посредством видеоконферентна връзка с министъра на защитата на Украйна Олексий Резников.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР