Министърът на околната среда на Доминиканската република Орландо Хорхе Мера

...
Министърът на околната среда на Доминиканската република Орландо Хорхе Мера
Коментари Харесай

Доминиканският министър на околната среда е застрелян в кабинета си

Министърът на околната среда на Доминиканската република Орландо Хорхе Мера е убит в кабинета си, предадоха международните организации, като се позоваха на управляващите.

Той е бил погубен от собствен другар от детинство, който към този момент е арестуван. Мотивите му към този момент не са известни, показва Ройтерс.

Източници, близки до следствието, идентифицираха килъра като Мигел Крус, заяви Франс прес. Бизнесмен, той бил в спор с министъра на околната среда поради политиката му.

Пред публицисти чиновници на министерството споделиха, че са чули най-малко седем изстрела откъм вътрешността на постройката. Малко по-късно на място пристигнали полицейски елементи.

Баща на Мера, по специалност юрист, е починалият някогашен президент на Доминиканската република в интервала 1982-1986 година Салвадор Хорхе Бланко. Синът на убития министър, Орландо Хорхе Вийегас, понастоящем е народен представител, съобщи Българска телеграфна агенция.

55-годишният Мера има две деца. Той бе министър на околната среда на карибската страна от август 2020 година

В изявление от март Мера сподели, че за по-малко от две години на поста е завел в съда към 2300 сигнала, по-конкретно за нарушение на екологични разрешителни и за противозаконна сеч, отбелязва Агенция Франс Прес.

След като умъртвил министъра, предприемачът отишъл в черква и се изповядал пред духовник. 56-годишният Крус се предал, откакто служителите на реда му дали обещание, че няма да го гръмнат, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на представители на управляващите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР