Mинистърът на околната среда и водите Емил Димитров смята, че

...
Mинистърът на околната среда и водите Емил Димитров смята, че
Коментари Харесай

Ревизоро: Легалното горене на отпадъци ще разреши проблема с нелегалното

Mинистърът на околната среда и водите Емил Димитров счита, че легалното горене на боклуци ще помогне на България да се оправи с незаконното изгаряне. Димитров е уверен, че сега главните ползватели на боклуци като гориво - циментови фабрики и ТЕЦ-ове, страдат от активността на незаконния отрасъл.

Пред публицисти в Министерски съвет Ревизоро сподели, че ще извика всички представители на четирите мощности, които сега се занимават с преправка на боклуци, и персонално ще се знае от кого ги получават.

„ Ако има проблем с тези контейнери, самите мощности и притежатели ще си връщат контейнерите. С огромните производители проблем няма да има - четирите мощности. Четири циментови завода и един, който е в Сливен. Другите сега са прекратени. Съществуват си мощностите – циментови фабрики и един Топлоелектрическа централа. Едрият бизнес - тези хора, които са създали тези мощности, по никакъв метод няма да са срещу, в противен случай – ще спомагат. Сега легалният бизнес заплаща цената на незаконния “, разясни екоминистърът, представен от OFFNews.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР