Министърът на околна среда и водите подписа договор за изграждане

...
Министърът на околна среда и водите подписа договор за изграждане
Коментари Харесай

Бургас и Благоевград ще изграждат анаеробни инсталации по ОПОС


Министърът на околна среда и водите подписа контракт за създаване на анаеробна апаратура за разделно събрани биоразградими боклуци на територията на район Бургас. Целта на плана е обезпечаване на инфраструктура и система за разделно събиране на биоразградими битови боклуци в общините Бургас, Несебър и Поморие, оповестиха от екоминистерството.

Съоръжението е с потенциал за преработване 30 652 тона годишно. Общият размер на инвестицията е над 37,4 млн. лева Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 “ обезпечава безплатна финансова помощ в размер на 29,4 млн. лева Срокът за осъществяване на плана е 48 месеца.

Министър Димов подписа контракт за анаеробна апаратура за разделно събрани биоразградими боклуци с общините Благоевград, Симитли, Бобошево, Кочериново и Рила. Съоръжението е с потенциал близо 16 000 тона годишно и ще обслужва 100 000 поданици. Проектът е на стойност 36,4 млн. лева, като ОПОС 2014-2020 обезпечава над 30,2 млн. лева Срокът за привършване на дейностите е 40 месеца.

„ Изпълнението на тези планове разрешава по съвременен и природосъобразен метод да превърнем отпадъка в стока “, сподели министър Димов. Той добави, че това е в основата на бъдещата стопанска система, към която България се стреми.

Церемониите по подписването с Бургас и Благоевград се състояха по време на Годишното осведомително събитие на ОПОС, на което беше показан напредъкът на Оперативна програма за 2018 година

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР