Министърът на образованието Галин Цоков е разпоредил незабавна проверка на

...
Министърът на образованието Галин Цоков е разпоредил незабавна проверка на
Коментари Харесай

Започва незабавна проверка за избора на проф. Любомир Спасов начело на медицинския факултет

Министърът на образованието Галин Цоков е разпоредил незабавна инспекция на процедурата, по която проф. Любомир Спасов е определен за декан на медицинския факултет към Софийския университет. Това оповестиха от просветното ведомство. 

" Ще бъде изтънчено от висшето учебно заведение да даде цялата налична информация на министерството, като ще бъде тествана законосъобразността на процедурата ", гласи известието на МОН. Оттам чакат и мнение от Контролния съвет на университета, който също е сезиран.

Бившият дълготраен шеф на държавната болница " Лозенец " проф. доктор Любомир Спасов беше определен още веднъж да оглави Медицинския факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски " на 30 юни. За избора му бе обявено публично през вчерашния ден, откакто в неделния следобяд няколко лекари-преподаватели в СУ в отворено писмо алармираха за опорочена процедура и оказан напън върху членовете на събранието.

В писмото си доцент доктор Йорданка Узунова, доцент доктор Радосвет Горнев и доцент доктор Дорина Асенова се съмняват и в моралните качества на доктор Спасов и напомнят избухналия наскоро скандал с открития скришен първокласен апартамент от 500 кв. м на територията на болница " Лозенец ", която той дълго ръководи. Той към този момент е бил декан на Медицинския факултет до 2019 г. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР