Министърът на младежта и спорта Весела Лечева заяви, че държавата

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева заяви, че държавата
Коментари Харесай

Весела Лечева: Държавата трябва да инвестира средства за спортната база в страната


Министърът на младежта и спорта Весела Лечева съобщи, че страната би трябвало да влага в дълготраен проект средства за спортната база в страната, тъй че българите да имат опция да спортуват. Проучване на социологическа организация „ Тренд “, оповестено през вчерашния ден, сподели, че българите слагат на високо място нуждата от физическа активност, само че въпреки това две трети от тях не спортуват.

„ Фактът, че 88 % от българите дефинират спорта като значима активност, освен като медали и авторитет, а и като здраве, самочувствие, опция за професионална реализация, приказва, че те осъзнават значимостта на спорта. По-тревожният факт, е че 76 % не се занимават въобще със спорт “, съобщи Весела Лечева в ефира на бТВ.

Според нея това е въпрос както на образование и основаване на привички от най-ранна детска възраст, по този начин и на налични спортни уреди. Няма ли едното от двете, няма по какъв начин да имаме всеобщ спорт, счита министърът на младежта и спорта.

„ Държавата е дебитор във връзка с средствата, които се заделят за прехрана и градеж на спортни уреди. И тук не имам предвид многофункционални зали, а дребните зали, басейни, спортни комплекси в общините, кварталните спортни площадки, учебните стадиони, които би трябвало да бъдат оборудвани с всички нужни спортни принадлежности. Тази инфраструктура е към момента в тежко положение и са нужни доста вложения. Това е политика за идващите 10 години. Не е допустимо едно служебно държавно управление да направи всичко това. Трябва да се следва тази политика години наред, тъй че базата да отговоря на нуждата на българите да развиват спорт и да имат налични спортни уреди “, добави още Весела Лечева.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР