Министърът на младежта и спорта Весела Лечева връчи почетни плакети

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева връчи почетни плакети
Коментари Харесай

Весела Лечева отличи шампиони и медалисти от световни и европейски първенства

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева връчи почетни плакети на ММС на първенци и медалисти от международни и европейски шампионати за юноши и девойки по волейбол, бокс и спортно катерене.

„ Щастлива съм, че още веднъж мога да наградя млади състезатели, които са бъдещето на българския спорт. Поздравявам и волейболистите, които демонстрират с играта си, че са подготвени още веднъж да върнат позициите, които имахме при мъжете. Изключително значима е и работата на треньорите и се веселя, че през днешния ден мога да наградя и тях “, сподели министър Весела Лечева. 

Националният ни тим по волейбол до 20 година и треньорът Мартин Стоев бяха отличени с почетни плакети на Министерството на младежта и спорта за извоювания бронзов орден на Европейското състезание до 20 година в Италия.

Весела Лечева награди с плакети също Викторио Илиев - сребърен медалист в категория до 57 кг от Европейското състезание по бокс за юноши и девойки в Монтесилвано, Италия, Силян Попов, спечелил бронзов орден в категория до 46 кг, боксьорът Ангел Димитров - бронзов медалист в категория до 48 кг. Плакет получи и Алейна Мехмед, която също се окичи с бронза в категория до 80 кг на шампионата на Стария континент в Италия. С почетни плакети бяха наградени и треньорите Борислав Георгиев, Роман Цветков и Петър Илиев.

Александра Тоткова беше отличена за извоювания златен орден на Световното състезание по спортно катерене за девойки в Далас, Съединени американски щати, Боян Киров – за купата при юношите (14-15 г.) на Европейското състезание по спортно катерене в Грац, Австрия, а Николай Русев получи  плакет за сребърния орден от същото съревнование. Слав Киров беше отличен за второто място при юношите (16-17 г.) на Европейското състезание по спортно катерене в Аугсбург, Германия.

Министър Лечева награди и треньорите по спортно катерене Ивайло Радков, Станимир Желязков, Георги Пенев и Васил Киров.

Заместник-председателят на Българската федерация по катерене и алпинизъм Николай Петков благодари на министър Лечева за проявеното внимание и поддръжката и изрази вяра, че спортът ще влезе в програмата на учебните заведения. На церемонията участва и ръководителят на федерацията по бокс Красимир Инински.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР