Министърът на младежта и спорта Весела Лечева участва в т.нар.

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева участва в т.нар.
Коментари Харесай

Весела Лечева поощри повече от 100 деца да продължат да тренират тенис

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева взе участие в така наречен „ детския ден “ - част от програмата на влиятелния шампионат по тенис Sofia Open 2022. Лечева поздрави младите тенисисти, които вземат участие в плана на Министерството на младежта и спорта (ММС) и Българската федерация по тенис „ Тенисът – спорт за всички “.

Лечева беше дружно с Душан Лайович (Сърбия) и младите български звезди Пьотр Несторов и Янаки Милев на централния корт в „ Арена Армеец “, където се събраха над 100 деца, които играят тенис по програмата на ММС. Лечева насърчи децата да не престават да се занимават с тенис, с цел да могат един ден да имат късмет да са измежду най-хубавите в света. Министърът на младежта и спорта поздрави и българската двойка Александър Лазаров – Александър Донски, която завоюва дуела си в шампионата на двойки малко по-рано денем.

Целта на плана „ Тенисът – спорт за всички “ е осъществяване на начална спортна подготовка и  безплатни занимания по тенис за деца от 6 до 12 години, привличане на множеството от тях за систематични занимания, присъединяване им в подготвителни спортни лагери, както и шампионати на територията на страната и интернационалните шампионати.

За 2022 година общият брой на децата, които са включени в програмата, е 840, проведени в 105 групи по 8 деца. Всяка група има минимум 24 тренировки за интервала от 1 май до 30 декември, като те се организират в 35 спортни клуба, членове на Българска федерация по тенис в цялата страната, разграничени на 4 района – Югозападен, Южен, Северен и Черноморски.

Снимка: ММС

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР