Министърът на младежта и спорта Весела Лечева откри Националната младежка

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева откри Националната младежка
Коментари Харесай

Весела Лечева откри Националната младежка конференция „Проект за бъдеще“

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева откри Националната младежка конференция „ Проект за бъдеще “, проведена от ММС в границите на Европейската годината на младежта.

Основната цел на събитието е да събере на едно място младежи, юношески организации, дейни жители, специалисти и представители на институции, които ще обобщят работата и постигнатите резултати през Европейската година на младежта. Те ще очертаят бъдещата стратегическа посока за развиване в младежкия бранш и в други области, директно засягащи младежите в страната.

„ Радостно е да видя толкоз доста младежи на едно място. Днес ще имате опция да обмените опит, познания и хрумвания по настоящи тематики като зелени политики и обучение, физическо и психологично здраве на младежите, предварителна защита против експанзията, насилието и другите форми на зависимости, младежко присъединяване, младежка работа “, сподели министър Лечева.

Тя добави, че Европейската година на младежта е част от осъществяването на Европейската младежта тактика, която се стреми към това всички младежи да имат еднакъв достъп до запаси и присъединяване в публичните процеси.

“Това може да се реализира, като дружно създадем среда за пълноценно личностно развиване, реализиране на самостоятелност и придобиване на тези житейски умения, нужни през днешния ден, с цел да се справяте с предизвикателствата”, сподели Лечева.

Министър Лечева означи като триумф признатата от Народното събрание през януари Национална тактика за младежта 2021-2030 година

„ Това е един дълго чакан и значим за младежката политика и младежката среда акт. Това е наш общ триумф - на всички институции и на младежките организации “, добави министър Лечева и акцентира, че Министерството на младежта и спорта работи за обезпечаването на най-хубавите условия и благоприятни условия за реализация на младежите.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР