Министърът на младежта и спорта Весела Лечева обяви в предаването

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева обяви в предаването
Коментари Харесай

Министър Весела Лечева: Обнадеждена съм, че до края на годината “Арена София“ ще има нов генерален спонсор

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева разгласи в предаването „ Денят онлайн “ по телевизия NovaNews, че към този момент има искащи, които са кандидатствали по избраната процедура за избор на нов спонсор на зала „ Арена София “. „ Обнадеждена съм, допустимо е до края на годината да се поздравим с триумф. След прекратяването на контракта със спонсора на „ Арена София “ на 2 август от предходния министър на спорта, т.е. година и половина по-рано от плануваното в контракта, ние навреме пуснахме процедура за избор на нов спонсор на залата. Има съществени компании в България, които показват угриженост към това, че спортът може да бъде една добра политика за тях във връзка с техния имидж “, съобщи министър Лечева.

По мотив извършената в Брюксел среща на министрите на спорта за справяне с енергийната рецесия Весела Лечева сподели, че след Covid пандемията най-сериозното предизвикателство пред спорта са високите цени на енергоносителите и това още един път демонстрира какъв брой е значимо всички здания, в това число и тези в спорта, да бъдат енергийно актуализирани и да дават отговор на условието за енергийна успеваемост. Освен това постройките и новите уреди би трябвало да бъдат строени със модерни материали и да дават отговор на напълно нови и съвременни условия.

По думите й първата стъпка е обособяване на повече средства, които да бъдат вложени вярно в здания и уреди, тъй че да не бъдат толкоз енергоемки. Предвижда се отделянето на съществени средства през зимния сезон в другите страни, тъй че да не се затварят спортни уреди.

“Леко ме безпокои фактът, че огромна част от нашите уреди не са енергийно ефикасни и това ще провокира още по-високи сметки за ток. Надявам се, че взаимно с локалната власт, тъй като огромна част от спортните уреди са в ръцете на локалната власт, ще намерим метод, тъй че да не бъдат затваряни спортните уреди. Имахме няколко сигнала и аз разговарях с кметове, които ме увериха, че няма да бъдат затворени поради високите цени на сметките спортни уреди. При по-добро систематизиране на средствата и запасите това може да бъде направено “, уточни още Весела Лечева.

В отговор на въпрос на водещата Весела Лечева акцентира, че за Комплекс „ Червено знаме “, който не се употребява от 15 години, би трябвало да бъде осъществено съществено изследване и задание какво тъкмо би трябвало да бъде направено с него, тъй че спортът да има в действителност едни съвременни уреди там. „ Предишното управление е стартирало концепцията 50 милиона лв. да бъдат вложени във възобновяване на досегашните спортни уреди, което ще бъде голяма неточност и загуба на тези средства. Необходимо е да гледаме към бъдещето, а не към предишното “, безапелационна беше Весела Лечева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР