Министърът на младежта и спорта Весела Лечева даде началото на

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева даде началото на
Коментари Харесай

Весела Лечева даде началото на събитията по случай Международния ден на младежта в Перник

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева даде началото на събитията по случай Международния ден на младежта в община Перник. Той беше маркиран с редица юношески начинания, които започнаха пред Гимназията с преподаване на непознати езици „ Симеон Радев “ в града.

Европейската година на младежта е още една опция да насочим своите старания към поддръжка на младежите в България, на техните хрумвания, начинания и планове, като повишим и настроим публичното схващане към тематиките, които са водещи за младите европейски жители “, сподели Весела Лечева.

„ В динамичното време, в което живеем, сме очевидци на процеси и рецесии като пандемията от COVID-19, войната в Украйна, стопански, обществени и екологични провокации, които слагат младежите пред доста тествания. Това прави още по-важни младежките начинания и акции за запазване на околната среда и устойчивото развиване, творчество и просвета, доброволчество и здравословен метод на живот “, означи още министърът на младежта и спорта.

Кметът на община Перник Станислав Владимиров акцентира, че градът има упоритости да се развива като място, на което младежите могат да живеят и работят, а това е обвързвано и с доста обществени, културни и спортни действия. Владимиров сподели на министър Лечева подобренията, които са направени в зала „ Борис Гюдеров “.

12 август е разгласен за Международен ден на младежта с резолюция 54/120 на Общото заседание на Организация на обединените нации през декември 1999 година и се отбелязва публично от 2000 година

Инициативата има за цел да насочи публичното внимание както към проблемите на младежите, по този начин и към достиженията и приноса им за политическото, социално-икономическото и културното развиване на световно, национално и локално равнище.

На този ден по целия свят се провеждат обществени събития и акции, насърчаващи присъединяване на младежите във вземането на значими решения във всички области на публичния живот. В България празникът се отбелязва от 2007 година





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР