Министърът на младежта и спорта в оставка Красен Кралев награди

...
Министърът на младежта и спорта в оставка Красен Кралев награди
Коментари Харесай

Спортният министър отличи боксовите ни медалисти от Полша

Министърът на младежта и спорта в оставка Красен Кралев награди с почетни плакети на ММС бронзовите медалисти от Световното състезание по бокс за младежи и девойки Уилиам Чолов и Радослав Росенов.

В Киелце (Полша) Чолов се подреди трети в категория до 75 кг, а Росенов при 60-килограмовите. Българските участници на шампионата реализираха общо осем победи в обособените категории, като това отреди 13-то място за националния ни тим в класирането на нациите.

Министър Кралев поздрави Уилиам Чолов за демонстрираното геройство. Нашият гений стигна до бронзовия орден, макар че счупи лявата си ръка по време на осминафиналната си среща с Николаос Антонопулос (Гърция). След триумфа в нея той победи и индиеца Маниш. Пред Кралев българският войник показа, че е постигнал триумфа с една ръка.

Старши треньорът на националния ни тим за младежи Борислав Бояджиев съобщи пред спортния министър, че триумфите на неговите момчета се дължат на обезпечените отлични условия за подготовка и спокойствието, което боксьорите ни имат по време на лагерите. Според Бояджиев помощта от ММС е в основата на постигнатите положителни резултати в последните години при подрастващите.

Министър Кралев връчи почетни плакети на Бояджиев и на Съби Събев, който е персонален ментор на Радослав Росенов. Росенов се приготвя в Русе, а залата на неговия клуб бе реновирана със средства, отпуснати от спортното министерство, в размер на 257 542 лв..

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински съобщи, че е удовлетворен от представянето на младите ни гении в Киелце. Той благодари на Кралев за ползотворната работа през годините и поддръжката, която в негово лице е получил българският бокс.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР