Министърът на младежта и спорта Красен Кралев запозна парламентарната комисия

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев запозна парламентарната комисия
Коментари Харесай

Кралев обяви за кои зали и стадиони ММС е ръсило пари

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев срещна парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, която има изнесено съвещание на „ Спортпалас “ край Варна с постигнатите резултати по време на неговите два мандата по повод реновирането и построяването на спортната инфраструктура.

„ Наблюденията, които имам от обиколките си в страната през последните три години са, че имаме доста закъснение в тази област. Голяма част от спортната инфраструктура не е реконструирана, не е в обикновено положение и не разрешава да се води естествен подготвителен развой. Дори и там, където има направени игрища или те са реконструирани, няма подготвителни терени. Списъкът с направеното до в този момент не е дребен, само че имаме още доста задания за решение главно във връзка с подготвителната инфраструктура. Вече има направена добра спортна инфраструктура, която да се употребява главно за надпревари от най-голям сан и е време да обърнем съществено внимание на подготвителните уреди “, сподели Кралев.

В момента се търси метод за дотъкмяване на стартирания ремонт на високопланинската база „ Белмекен “.
„ Ние направихме непълен ремонт на общите пространства, където спортистите се хранят и се събират да поддържат връзка. Подобри се изолацията, сложихме нова дограма, тъй че понижим разноските за отопление. Но би трябвало още доста да се направи за възстановяване на битовите условия “, сподели Кралев.

По отношение на огромните спортни зали министърът регистрира, че по време на неговите два мандата е реконструиран Дворецът на културата и спорта във Варна на стойност 12 867 000 лева В момента се строи „ Арена Бургас “, която би трябвало да бъде открита през идната година, като се чака цялостният градеж да излезе към 50 млн. лева В началото на идната година следва и откриването на „ Арена Шумен “, чиято стойност е 8 млн. лв..

От обектите, благосъстоятелност на комерсиалните сдружения „ Национална спортна база “ ЕАД и Академика 2011 е осъществен ремонт на зала „ Фестивална “, която към този момент носи името – „ Асикс Арена “ на стойност 7 млн. лева, от които 4 млн. лични средства на „ Академика 2011 “ и 3 млн. лева по контракт за енергийна успеваемост. Подписан е и 6-годишен спонсорски контракт с „ Асикс “, които ще дават по 100 000 лева на година. Извършен е ремонт на зала „ София “ на стойност 1,8 млн. лева Ремонтиран за сумата от 940 000 лева е състезателен комплекс „ Академика “ на 4-км., като 460 000 лева са по контракт за енергийна успеваемост и 480 000 лева са 10-годишен заем за Строително монтажни действия.

Извършени са още реконструкции на Белмекен (450 000 лева.), състезателен комплекс „ Диана “ (около 600 000 лева.), зали „ Раковски “ (около 50 000 лева.) и за 40 000 лева е закупено съоръжение на НСБ Спартак Созопол.
„ Зала „ София “ е извънредно потребно оборудване, което събира по-малко аудитория и е уместно за по-малки спортни мероприятия. Вече успяхме да проведем Европейско състезание по бокс за дами там. Залата е доста натоварена, което демонстрира, че има пазар и за такива уреди. Спортният комплекс „ Академика “ на 4-и километър пък разполага басейн, зала за волейбол, където ще тренира „ Левски “ на Владо Николов, зала за художествена гимнастика и зала за бокс. Търсим средства да довършим и реконструкцията на стадиона “, обясни министърът.

Кралев обърна особено внимание на програмата за реорганизация на стадионите, която започва с ремонта на Националния стадион „ Васил Левски “ за 1,3 млн. лева, през 2015 година, като има ново тревно покритие, ново табло и съблекални.

„ Видяхте преди 2 дни отличното положение на тревното покритие по време на мача с Франция. Французите бяха доста удовлетворени и ни похвалиха. Въпреки проливния дъжд, нямаше никакви проблеми с терена. Съблекалните пък не бяха правени от 40-50 години и бяха в извънредно положение “, сподели Кралев.
Той регистрира ремонтите на стадион „ Тича “ във Варна, стадионите в Горна Оряховица, Русе, Велико Търново и стадион „ Огоста “ в Монтана, които бяха финансирани с Постановление на Министерски съвет.

Със лични средства, ММС е направило реорганизация и на стадион „ Локомотив “ (изградени 3 броя стадиони за мини футбол, 2 тенис корта, 1 игрище за волейбол), стадиона на ФК „ Бистрица “ (изградени открити трибуни, помощно игрище за тренировки, обслужваща сграда), подготвителен терен на стадион „ Верея “ в Стара Загора, ремонт на формалния терен и лекоатлетическа писта в Хасково, който ще се открият всеки миг, ремонт на стадионите в Ямбол и Дългопол.

Със средства на ММС са осъществени също поправки на зали в Благоевград, Добрич, Варна, Перник, Пловдив, Русе, Силистра и състезателен комплекс „ Иван Рилски “ в Минно-геоложкия университет в София. Осигурени са 575 000 лева за построяването на залата за битка на Станка Златева в Сливен.
Министърът регистрира още реорганизация на лекоатлетическа писта в залата на „ Локомотив “ Пловдив, построена нова лекоатлетическа писта в Сандански и ремонт на пистата на Национална спортна академия.

Площадка с изкуствена трева за футбол в с. Паволче, площадка в Дулово, отопление на покритата лекоатлетическата писта в Сливен, детски площадки по план „ Усмихнат баскетбол “ в ж.к. Младост, София. Отпуснати са средства за възобновяване на спортните стадиони в с. Хитрино, област Шумен и е закупена нова филтърна система за басейна „ Спартак “ в София.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР