Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети
Коментари Харесай

Министър Кралев връчи почетни плакети на ММС на ръководителите на Европейската конфедерация по бадминтон

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети на ръководителите на Европейската конфедерация по бадминтон, които са у нас за годишната сесия на борда на шефовете и комисиите. През тази година се празнуват 50 години от основаването на конфедерацията, както и 50 години проведен бадминтон в България.

“За нас е голям комплимент и чест, че Европейската конфедерация по бадминтон избра за годишната си сесия точно на 50-годишния си празник точно София. Работим извънредно добре с нашата федерация и бадминтонът е един от най-бързоразвиващите се спортове в България, като имаме доста съществени триумфи на европейско равнище. Вашият спорт е леснодостъпен за подрастващите, заради което създадохме програмата „ Децата и бадминтона”, по която обхванахме над 1200 деца и която следващата година планираме да разширим”, съобщи Кралев пред делегатите на сесията.

Министърът организира и диалог с президента на БФ Бадминтон Пюзант Касабян и генералния секретар на федерацията Володя Златев за привличане на експерти от Азия, които да могат да оказват помощ за построяването на една сериозна българска школа и да спомагат за усъвършенстването на нашите треньори.

Почетни плакети от Кралев получиха вицепрезидентите на Европейската конфедерация по бадминтон Жоао Матош и Мурад Юзмекик, генералният секретар Бриан Агербак, старши мениджърът Джими Андерсен, а на шефовете на обособените комисии министърът връчи почетни медали на ММС.

По-късно през днешния ден в България идват президентът на Европейската конфедерация по бадминтон Грегори Верпоортен и третият вицепрезидент Андрей Антропов, които също ще получат плакети на Министерството на младежта и спорта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР