Министърът на младежта и спорта Красен Кралев удостои олимпийския шампион

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев удостои олимпийския шампион
Коментари Харесай

Министър Кралев връчи Венец на победителя на гимнастика Стоян Делчев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев удостои олимпийския първенец по спортна гимнастика Стоян Делчев с най-високото държавно отличие в региона на спорта - " Венец на спечелилия " по случай неговата 60-годишнина. Церемонията бе част от откриването на финалите на държавното лично-отборно състезание по спортна гимнастика, което се организира в подготвителната зала на " Арена Армеец ".

Стоян Делчев е олимпийски първенец на висилка и бронзов медалист в многобоя от Игрите в Моксва през 1980 година, европейски първенец на висилка от 1977 година и безспорен европейски първенец от 1979 година. Той е определен за гимнастик № 1 на България на 20-и век. Автор е на прехвръкване над висилката, което носи неговото име салто " Делчев ".
 Снимка 431962
Източник:

" За мен е наслаждение да връча " Венец на спечелилия " на един от най-успешните ни състезатели в този спорт. Още като младеж съм се възхищавал на неговите осъществявания и се веселя, че има толкоз млади състезатели и деца, които в днешния ден имат опцията да се допрян до персони като него, Красимир Дунев и Йордан Йовчев и да попият от техния опит ", съобщи Кралев.
 Снимка 431964
Източник:

Спортният министър добави, че спортната гимнастика е един от най-фундаменталните спортове, с помощта на които пораства крепко и отговорно младо българско потомство. Той поздрави всички родители, които подтикват децата си да се занимават с този сложен, само че хубав спорт и пожела триумф на участниците в държавното състезание.

Олимпийският първенец Стоян Делчев благодари на министър Кралев и на ръководителя на Българската федерация по гимнастика за уважението и за всичко, което вършат за развиването на спорта в България. " Точно такива хора са нужни на българския спорт ", съобщи Делчев.

По време на церемонията беше отличена единствената българска международна шампионка на прескок от шампионата на планетата през 1983 година Боряна Стоянова, която не съумя да участва на събитието.

Председателят на БФГ Красимир Дунев връчи почетен плакет на министър Кралев за поддръжката, която оказва към този спорт.
 Снимка 431963
Източник:

Във финалите на държавното състезание вземат участие над 650 състезатели от цялата страна във всички възрастови групи.
 Снимка 431965
Източник:
 Красен Кралев: Гордея се с представянето на спортистите ни в Минск!
Красен Кралев: Гордея се с представянето на спортистите ни в Минск!

" Така се прави! "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР