Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен
Коментари Харесай

Кралев награди бронзовата медалистка от Световните плажни игри Миглена Селишка

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС бронзовата медалистка от шампионата по битка на Световните плажни игри Миглена Селишка.

В дебютното издание на конкуренцията в Доха (Катар) българската състезателка доближи до третото място в категория до 50 кг след 6 изиграни срещи. Селишка загуби от румънката Клаудия Причепута в битките от груповата фаза, само че се реваншира в дребния край с победа с 3:1 против същата съперничка. До него нашата боркиня преодоля Майбел Зарвея (Либерия), Клаудия Кабрера (Аржентина), Кристъл Бетанзо (САЩ), а на полуфинала отстъпи на Мърси Дженезис (Нигерия).

С бронза от Световните плажни игри Миглена Селишка към този момент има 3 медала през тази година. Нашата състезателка завоюва още сребро от Европейското състезание в Букурещ и бронз от Европейските игри в Минск. На Селишка й следва къса отмора, след което ще се приготвя за олимпийските квалификации в Будапеща и София, където ще преследва квота за Игрите в Токио.

Почетен плакет от Красен Кралев получи и старши треньорът на женския народен тим Петър Касабов, който срещна министъра с особеностите в разпоредбите на плажната битка. На срещата участва и генералният секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов. Той показа, че шампионатът в Доха е бил на доста високо равнище. Освен Селишка в шампионата по плажна битка взе участие и София Георгиева, която остана на крачка от медалите в категория до 70 кг. И двете наши състезателки участваха с уайлд кард с помощта на БОК.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР