Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на София

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на София
Коментари Харесай

Кралев и Фандъкова откриха реновирания комплекс Академика 4-ти км

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на София Йорданка Фандъкова, изпълнителният шеф на комерсиалното сдружение „ Академика 2011 “ Борис Тодоров и президентът и старши треньор на волейболния Левски Владимир Николов откриха реновираните зали и плувен басейн на състезателен комплекс "Академика 4-ти км ".

„ Това е поредна значима стъпка в осъществяване на нашата стратегия за създаване и реновиране на спортната база в страната. Днес откриваме този обект, на следващия ден се открива ремонтираната зала „ Младост “ в Димитровград, за която Министерски съвет отпусна 3 млн. лева, в четвъртък в Сливен ще прережем лентата на новата зала на Станка Златева, стартира ремонтът на Зимния замък. В началото на идната година ще приключи построяването на „ Арена Шумен “, строи се и „ Арена Бургас “. Този комплекс обаче е доста значим и оттук насетне напъните ни ще бъдат съсредоточени точно върху такива подготвителни обекти, тъй като в тях организират подготовка и се построяват бъдещите първенци на България “, съобщи Кралев.

Министърът акцентира, че е изключително удовлетворен от реновирания басейн, тъй като София, а и цялата страна страда от липса на уреди за упражняване на плувни спортове.

Кралев добави, че се възнамерява реконструкцията на комплекса да завърши с ремонт на футболния терен и кортовата писта, която е доста значима за подготовката на лекоатлетите през есенния сезон.

Кметът на София Йорданка Фандъкова честити на софиянци и на жителите на регион „ Слатина “ реновирането на оборудването.

„ Министър Кралев сподели, че за него и за неговия екип инвестицията в спортна база е същински приоритет и аз съм доста признателна, тъй като през последните години грижата за националните обекти в София е забележима “, съобщи Фандъкова.

Тя добави, че сега Столична община построява огромен състезателен салон в постройката на 149-то учебно заведение в „ Овча купел “, който е 11-та учебна спортна зала, а за идната година се възнамерява двойно нарастване на бюджета за детско-юношески спорт, който сега е 400 000 лева

Президентът и старши треньор на волейболния Левски (София) Владимир Николов благодари на министър Кралев и на Йорданка Фандъкова за оказаната поддръжка.

„ Те вършат в действителност доста за спорта и аз го виждам като директен участник в процеса. Благодаря и на господин Борис Тодоров, защото работим извънредно добре с „ Академика 2011 “. Използваме залата още преди формалното й разкриване и мога да кажа, че повече от 120 деца всеки ден упражняват тук при едни прелестни условия “, сподели Николов.

Комплекс „ Академика 4-ти км “ се употребява от юношите на волейболния „ Левски “ и волейболното учебно заведение на Владимир Николов, мъжкия баскетболен тим на „ Левски “, детски баскетболни клубове, студенти от софийските университети, боксов клуб „ Академик “, има и обособена специфична зала за бойни спортове.

На оборудването ще се организират кръгове от ученическите игри и голям брой шампионати за деца и дилетанти. Различните уреди на комплекса ще може да се употребяват и от жителите.

Основно са ремонтирани многофункционалната зала, по-малката зала „ А “ и плувният басейн, който е с дължина 25 метра и разполага с пет коридора. Реконструирани са също отвесната планировка към постройката, баните, съблекалните и тоалетните.

След реконструкцията оборудването към този момент е енергийно дейно, като са сменени дограмата, осветителните тела с нови лед енегроефективни, осъществена е топло и хидроизолация на покрива, топлоизолирани са стените, инсталирани са нова фотоволтаична апаратура за топла вода и нови климатична и вентилационна системи.

Ремонтът на комплекса, който е благосъстоятелност на комерсиалното сдружение „ Академика 2011 “ с принципал Министерство на младежта и спорта, възлиза на 940 000 лева От тях 460 000 лева са по контракт за енергийна успеваемост и 480 000 лева са 10-годишен заем за строително-монтажни действия.

Пред публицисти министърът разгласи още, че откриването на „ Асикс Арена “ ще бъде на 16 ноември.

„ Залата е изцяло подготвена за подготвителен и спортен развой още от лятото. По време на ремонта обаче усвоихме още 2000 квадратни метра, където се прави огромен фитнес, който ще може да се употребява и от лекоатлетите, и от жителите, който се надявам също да можем да Ви представим на 16 ноември “, сподели Кралев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР