Министърът на младежта и спорта Красен Кралев днес участва в

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев днес участва в
Коментари Харесай

Красен Кралев участва в работна среща в Москва по повод борбата с манипулирането на спортни състезания

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев през днешния ден взе участие в работна среща във връзка битката с манипулирането на спортните надпревари, органзирана от Разширеното отчасти съглашение за спорт (ЕPAS) на Съвета на Европа и Министерството на спорта на Руската федерация. Събитието се организира в Москва, директно преди формалното разкриване на Световното състезание по футбол в съветската столица.

В срещата участваха министърът на спорта на Руската федерация Павел Колобков, Министърът на спорта на Австрия Ханс-Кристиян Щрасе, Министърът на спорта на Бразилия Леандро де Силва (на фотографията с Кралев), Държавният секретар по юноша и спорт на Португалия Жао Паоло Ребело, Министърът на спорта на Сърбия Ваня Удовичич, представители на Министерствата на спорта на Maроко, Еритрея и Катар и други, както и Зоран Веровник от Управителния съвет на EPAS и шефът по честността и институционалното право към ФИФА Оливър Яберг.

 Снимка 362075
Източник:

Ето какво написа Кралев на профила си във " Facebook " след срещата:

" Заявих, че като ръководител на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на 2018 година България сложи на дневен ред разнообразни настоящи тематики в бранш " Спорт " със сериозен акцент върху казуса с операциите на спортни надпревари. Гордея се, че дружно с моя екип по време на нашето председателство успяхме да върнем в дневния ред на Европейски Съюз казуса с уреждането на мачове - тематика, която бе в застой в последните години. Представих пред сътрудниците министри извършените събития по време на Българското председателство, свързани с тематиката. Важно е, че държавите-членки се сплотиха към убеждението, че Конвенцията от Маколин за манипулирането на спортни надпревари би трябвало да влезе в действие допустимо най-скоро. Пътят към това е реализиране на консенсус на политическо равнище в Европейски Съюз.

 Снимка 362080
Източник:

По време на работната среща в Москва направих и презентация по отношение на плана КCOOS+ (Keep crime out of sport - битка против операцията на спортни надпревари 2018-2020). България е на път да се причисли и да получи подкрепяне по плана KCOOS +, който се основава на Конвенцията на Съвета на Европа за манипулиране на спортни надпревари. Този план дава техническа помощ на национално равнище за идентифициране и използване на ефикасни и координирани ограничения за битка с манипулирането на спортни надпревари въз основа на правилата на Конвенцията. Българската страна е признателна на Съвета на Европа за поканата за присъединение към плана KCOOS + и има вяра, че тази самодейност може да усъвършенства съдействието и връзката сред участващите страни и техните заинтригувани организации и да построи съдействие с други планове и сътрудници.

Използвах опцията да поканя съветския министър на спорта Павел Колобков да посети България през месец септември, когато страната ни е хазаин на Световните шампионати по художествена гимнастика, гребане и волейбол. Министър Колобков одобри поканата и разяснява, че ще направи всичко допустимо да участва на влиятелните надпревари в България ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР