Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев утвърди пилотната Програма

...
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев утвърди пилотната Програма
Коментари Харесай

Министър Димитър Илиев утвърди новата програма за масовия спорт - Спортът - начин на живот

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев утвърди пилотната Програма " Спортът - метод на живот ", заяви пресцентърът на министерството. Новата стратегия е в осъществяване на един от главните цели на екипа на ММС за развиването и популяризирането на всеобщия спорт и спортно-туристическата активност измежду българските жители. Целта й е да насърчи здравословния и деен метод на живот, както и основаването на обществени контакти посредством присъединяване в всеобщи спортни надпревари.

Във фокуса на програмата е подобряването на изискванията за образуване и осъществяване на всеобщите спортни надпревари, обезпечаване на опция на жители над 18 година да вземат участие в тях и да бъдат стимулирани да са физически дейни. Спортните клубове ще могат да аплайват по програмата, в случай че провеждат надпревари с най-малък потенциал 250 участници.

Планираният бюджет по програмата за 2024 година е в размер на 500 000 лв.. Средствата за финансово подкрепяне на план на състезателен клуб ще са по отношение на броя на участниците, като:
1. За 250 и повече участници над 18 година - до 5000 лева;
2. За 450 и повече участници над 18 година - до 8000 лева;
3. За 800 и повече участници над 18 година - до 15 000 лв..

Спортните клубове могат да аплайват за календарната година с до два плана по напълно новата стратегия, като всеки от тях би трябвало е за образуване и осъществяване на едно спортно или спортно-туристическо съревнование. Дейностите по програмата би трябвало да се осъществят от 1 февруари до 31 декември на 2024 година

Проектите за финансово подкрепяне по новата стратегия би трябвало да постъпят в деловодството на ММС до 17,30 ч. на 10 януари 2024 година





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР