Министърът на културата проф. Велислав Минеков обяви, че ще предаде

...
Министърът на културата проф. Велислав Минеков обяви, че ще предаде
Коментари Харесай

Милиони за реставрация на важни паметници отиват на прокурор

Министърът на културата проф. Велислав Минеков разгласи, че ще съобщи на прокуратурата данни за открити нарушавания при усвояването на средства, ремонта и реставрацията на столичните монументи на Васил Левски и Цар Освободител, Лъвов мост, на постройката на НГДЕК и на подземието на някогашния конак в Националната изложба.

Част от дейностите той назова „ безсрамия в името на усвояването на средства “. Те са осъществявани без план, утвърждения и са от нелицензирани от Министерството на културата реализатори.

По отношение на паметника на Цар Освободител ще се търси изясняване и какво се е случило с дарените 1,2 милиона лв. от фонд „ Поколение “ на съветския народен представител Андрей Скоч, който e измежду олигарсите, попаднали под американски наказания.

Проф. Минеков заяви, че ще разиска тематиката и с съветския дипломат у нас.

А през днешния ден на среща по избор на посланика на Франция Н. Пр. Флоранс Робин с министър Минеков и вицепрезидента Илияна Йотова е била разисквана опция за основаване на Европейски център за просвета и изкуства на созополския остров „ Св. Св. Кирик и Юлита”.

Проектът има поддръжката и на Лувъра. Скоро предстоят срещи и разяснения сред парижкия музей, българското Министерство на културата и френското държавно управление.

Министерството на културата приготвя и писмо в отговор на отчета на ОЛАФ, съгласно който страната ни би трябвало да възвърне близо 9 милиона лв. от ремонта на Ларгото.

В името на националния интерес ще се направи опит парите да не бъдат връщани на Европа, макар метода им на „ асимилиране “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР